I Sverige HAR man ju faktiskt haft åsikter om mäns klädsel

Journalisten Erik Sandberg skriver en parodisk text om hur han som bärare av långbyxor blir tillsagd av beväpnad polis att ta av sig dem, eftersom man bär shorts i Sverige vid varmt väder. Dessutom kunde folk få obehagskänslor om de såg folk i långbyxor eftersom Breivik hade långbyxor då han utförde terrordåden på Utöya och busschaufförer hade demonstrerat för rätten att bära shorts i varmt väder.

http://www.expressen.se/debatt/i-sverige-bar-mannen-shorts-pa-sommaren/

Givetvis ville han  vara ironisk mot de franska lagarna då en kvinna blivit hotad av polis, som dessutom hejats på av folk, på en strand i Nice då hon tvingat av sin burkini.

http://www.expressen.se/nyheter/kvinna-solade-i-en-burkini–fick-boter/

Sandberg menar på att det också är typiskt att man riktar in sig på hur kvinnor klär sig medan man inte bryr sig om mäns klädsel.

Men just detta med shorts HAR ju varit uppe på tapeten – men då förbud för MÄN att bära dem om de vill ha kvar sina jobb! 2013 bar manlig personal kjol på jobbet för att hålla sig svala i värme – shorts fick de inte ha!

http://www.metro.se/nyheter/chefen-forbjuder-shorts-da-valjer-mannen-kjol-pa-taget/EVHmfg!b8F191VSBtcAs/

Så klädförbud och klädpåbud finns. Enligt lag får jag inte handla i bikini på NK, det är förargelseväckande beteende. På våra arbetsplatser råder många gånger en dresscode, och inte ens på ett kontor jobbar man halvnäck i Sverige. Men för den sakens skull behöver man inte burka in sig så man inte ser vem som är på jobbet och vem som inte är det heller.

Som sagt, hur män klär sig och inte klär sig HAR diskuterats, det är inte bara kvinnors klädsel som diskuteras. Och, sorry, var sak på sin plats. I kyrkan har jag inte kortkort och urringat, på nudistranden är jag inte fullt påklädd.

Så lite tankar angående burkinihändelsen på stranden i Nice. Det är ju lätt för oss i Sverige att säga att Frankrike diskriminerar muslimer. Vi har inte haft tre terrordåd inom två är här. Visst kan man tycka att det är fel och rasistiskt att folk hejar på polisen, men jag kan förstå att de är rädda och vill att folk ska anpassa sig och inte bete sig eller klä sig på ett sätt som ger känslor av obehag och rädsla.

Hur skulle ni reagera om det var nakna män som jobbade på SL och om de sade att de inte är nudister, men helt enkelt kände sig bekväma nakna? Skulle ni inte skrika att de var våldtäktsmän och pedofiler och be dem gå hem?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: