Är det så vi behandlar personer med funktionsnedsättningar i Sverige?

26-åriga Adam Engvall föddes utan armar och med kortare lår, och som sjuåring drabbades han av skolios efter att han använt en felbyggd rullstol. Efter försök med opiater och liknande preparat började han odla cannabis mot smärtan. Under måndagen ställdes han inför rätta misstänkt för narkotikabrott.

http://www.metro.se/nyheter/adam-26-odlade-cannabis-mot-smartan-nu-riskerar-han-fangelse/EVHphC!E9b7OcFHEw8gw/

Sådant här gör ont att läsa. Bara att man får en felbyggd rullstol för 21 år sedan, då det ändå fanns instanser för att detta skulle undvikas gör mig ledsen.  Som mest hade Adam 110 graders skolios. När Adam var runt 14-15 började han få yrselattacker och svindel av att nerver klämde honom i ryggen. Han kom att opereras så att hans skolios gick ned till 60 grader. Samtidigt började han få tung medicin mot smärtan formen av opioider.

Runt 2010 började Adam läsa på om vad som skulle kunna hjälpa mot hans smärta och läste att cannabinoider skulle kunna ha en viss effekt. Han testade cannabis och tyckte det fungerade ganska bra mot smärtan. Eftersom han inte ville stötta gatulangningen och ville ha cannabis av bättre kvalitet började han till slut odla cannabis själv.

I mars genomförde polisen en husrannsakan hos Adam efter att någon känt cannabislukt från hans lägenhet. Och under måndagen ställdes Adam inför rätta i Södertörns tingsrätt, misstänkt för att ha odlat och brukat cannabis, brott Adam erkänt.

– Jag håller på att starta företag. Jag är musiker och föreläsare. Jag dricker inte ens alkohol. Jag vill bara göra rätt för mig och ha en fungerande vardag, säger Adam.

Domen meddelas i september och Adam hoppas nu att rätten kommer ta hänsyn till hans situation. Adam åtalas för narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Det betyder att fängelse kan bli aktuellt.

Så går det till i det land som vi får lära oss är världens bästa och som folk riskerar sina liv för att få komma till. Själv vill jag komma härifrån. Komma ifrån ett land som måste leda hyckleri-ligan i hela världen!

Jag önskar dig allt gott, Adam! Du förtjänar livskvalitet precis som alla andra!

Annonser

1 Response so far »


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: