Det är inte bara Bokmässans arrangörer som är kappvändare – folk är det över lag!

Svenskarna drastiskt minskade vilja att ta emot flyktingar påminner om vikten av en långsiktig flyktingpolitik, kan man läsa i Expressen.

http://www.expressen.se/ledare/priset-for-en-oansvarig-svensk-flyktingpolitik/

För exakt ett år sedan, mitt under flyktingkrisen, tyckte 31 procent av svenskarna att Sverige borde ta emot fler flyktingar. Den siffran har nu sjunkit till 13 procent.

För ett år sedan ansåg 34 procent, tvärtom, att Sverige borde ta emot färre flyktingar. Den åsikten omfattar i dag hela 60 procent av folket, allt enligt Aftonbladet/Inizios mätning.

Tja, kan det ha berott på att man kablade ut en bild på en liten död pojke på en strand vid Medelhavet för ett år sedan, kanske? Jag skrev om det redan då, hur folk fullständigt gick bananas och ville släppa in hela världen till Sverige.

Sedan kom verkligheten ifatt folk, till och med PK-folket och politiker som inte är SD:are började tänka som Pinglan hela tiden har tänkt.

Självklart ser siffrorna annorlunda ut när folk börja tänka och inte låter känslor styra. Och att låta känslor styra är inte alltid det smartaste. Hade folk tänkt lite med förnuftigt så hade vi förmodligen varken haft en överbefolkad värld eller en värld i krig.

Men nog är det intressant att se hur folk vänder kappan efter vinden. På Bokmässan i Göteborg tycks det handla om vem som skriker högst som avgör vilka som får ställa ut. Hos vanliga människor tycks det handla om vad media förmedlar kontra hur verkligheten ser ut som tycks avgöra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: