Vänstern blundar för radikal islam

Trots att burkiniförbudet hävts fortsätter den franska debatten om gränserna mellan religion och politik.

Per Wästberg, ledamot i Svenska Akademien, skriver om burkinin som ett sätt för fundamentalisterna att splittra landet.

http://www.expressen.se/kultur/vanstern-blundar-for-det-radikala-islam/

Radikal islam säger att kvinnor inte får vistas bland ”otrogna” på stranden. Burkini eller inte. Och då blir ju plagget en symbol för kvinnor ska hålla sig undan, täcka sig och tiga. Och otrogna är alla som vill ha en trevlig kväll på kafé, i en konsertsal, på en strand. Det är inte fråga om kristna eller judar, om hudfärg och religion; det kan räcka med att inte ligga på gatan i riktning mot Mecka och be till Den allsmäktige.

Pappor, som är franska medborgare, födda och uppvuxna i Frankrike, vill inte låta sina söner gå i skolor där lärarinnorna inte bär slöja. Frankrike har slagit tillbaka och tillåter inte böner på trottoaren, halalmat till skollunch, sexuell apartheid i badhus, på sjukhus och bilskolor… Sedan tolv år förbjuder lagen elever i skolor och inom högre undervisning att bära tecken som anger en religiös tillhörighet. Liksom att ansiktet döljs – av en burka, en mask – på allmän plats.

På så sätt kan Frankrike ta emot främlingar och låta dem ingå i den franska gemenskapen utan att den nationella enheten slits sönder i en mosaik av egna vanor, kläder, kalendrar och riter.

En minoritet företräder en totalitär version av islam. Striden står inte mellan kristna värden gentemot muslimska intränglingar eller rasister mot migranter utan mellan de muslimer som bryter mot lagar och värderingar i landet där de valt att bo och det flertal som respekterar dessa, drar nytta av dem och nu måste ta klar ställning mot fanatismen.

Vänstern ser inte radikal islam. Likt pacifisterna på 30-talet som blundade för nazismens faror och förlorade långt mer än freden.

Nazism och rasism är farligt. Men att inte inse att alla på den andra sida kanske inte är så goda som man i sin ”godhet” gärna vill tro – det är ÄNNU farligare. För det är ingen som reagerar emot i detta PK-land. Och då blir det lättare för radikala invandrare att skada – eftersom en invandrare enligt vänstern aldrig kan vara ond. Och det är inte farligt och otäckt bara för svenskar. Det är även farligt och otäckt för den stora skara invandrare som inte är fundamentalister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: