Kanske inte vad PK-folket hade tänkt sig

Mer än var tionde tillfrågad elev i två av Göteborgs yttre stadsdelar sympatiserar med religiösa extremister. Det rapporterar GP som tagit del av en undersökning med 1 200 ungdomar i Angered och Bergsjön.

Undersökningen har genomförts av föreningen Varken hora eller kuvad. 1 200 skolungdomar mellan 12 och 18 år i nordöstra Göteborg, bland annat stadsdelsområdena Angered och Bergsjön, har svarat på frågor om religiös extremism och hedersförtryck.

En fråga handlar om de ungas inställning till extremister, exempelvis Islamiska staten och jihadister.

Drygt elva procent av de tillfrågade ungdomarna, mer än 130, svarade: ”ja, jag har sympati”. 13 procent svarade att de kände någon annan med sådana sympatier, skriver GP.

– Vissa ungdomar vi mött använder ord som ”kafir” för icke-troende människor, och de säger att sådana kan ”dra åt helvete” och att ”IS gör egentligen rätt” och så vidare. I en tidigare undersökning från Stockholm kunde vi även se att unga angav att de var mer religiösa än sina föräldrar, säger Guluzar Tarhan Selvi, tillförordnad projektledare på Varken hora eller kuvad, till tidningen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23805694.ab

Kanske inte det resultat som Varken hora eller kuvad hade väntat sig. Denna förening vill väl snarare ta fasta på att muslimer är lika fredliga som icke-muslimer och att kvinnor minsann inte är förtryckta!

Hälften av deltagarna i undersökningen säger sig vara ”mycket religiösa”, enligt GP. Majoriteten identifierar sig som muslimer, 40 procent som kristna och två procent som icke-troende. Merparten har utlandsfödda föräldrar.

Kanske något att också ta med i beräkningen. Undersökningen har gjorts i områden där denna problematik är störst. Men å andra sidan så visar det ju på att dea med invandring inte är helt oproblematiskt. Fast det får man ju knappt säga i Sverige. Trots att det inte är tryggt att bo i ett land där parallella odemokratiska samhällen växer fram där yttrandefrihet och tryckfrihet är begränsad – vare sig för svenskar eller invandrare som kommit hit för att slippa sådant.

Kram!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: