Varför tas inte judehat från vänster på allvar?

Till skillnad från extremhögerns antisemitiska retorik är den från vänstern ofta betydligt mer sofistikerad och subtil. Det gör den enklare att avfärda. Men antisemitism från vänsterhåll förtjänar också att tas på allvar. Då någon från vänster uttalar sig negativt om judar så kommer de undan med att de säger sig vara missförstådda och de förlåts också snabbare om de gör en pudel.

Ilmar Reepalu, tidigare socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö, har vid upprepade tillfällen gjort tvivelaktiga yttranden om judar. Han har bland annat jämställt sionism, det vill säga idén att judar har rätt till en egen stat, med antisemitism (Skånska Dagbladet 27/1 2010). Reepalu har även påstått att judiska församlingen i Malmö infiltrerats av SD för att driva hat mot muslimer (Neo nr 2/2012). Efter alla turer kring Reepalu hade det varit rimligt att placera honom i frysboxen. I stället förärades han med uppdraget som regeringens utredare av vinster i välfärden.

När Omar Mustafa valdes in i Socialdemokraternas partistyrelse i april 2013 uppmärksammade bland andra Svenska kommittén mot antisemitism och Expo att han, i egenskap av ordförande för Islamiska förbundet, bjudit in antisemitiska talare till konferenser. För detta fick han tuff kritik. Till slut tvingades han att lämna posten. Men Mustafa lyckades ändå nå långt upp i den socialdemokratiska partihierarkin innan han blev omöjlig.

Flera tunga namn inom den brittiska vänstern har också uttalat sig antisemitiskt.

http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/abramowicz-ursakta-inte-judehat-vanstern/

Man kan verkligen undra varför inte detta tas upp mer i media. Hade någon till höger, för att inte tala om någon sverigedemokrat, uttalat sig på detta sätt så hade man inte låtit dem komma undan med att de är missförstådda, det vill jag lova!

Som sagt, det är skillnad på folk och folk i detta land…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: