Är Sverige ett socialistiskt land?

På 60-och70-talet skulle den svenska skolan förbereda för socialismen i sann  DDR-anda. Vilket man såklart pudlade  då Berlinmurens fall var ett faktum.

http://www.svd.se/svenska-skolan-skulle-forbereda-socialismen/om/svenska-skolan

I dagens debattklimat är det inte mycket bättre. Vi Svenskar har fina, politiskt korrekta åsikter om flyktingkrisen, USA-valet och vinster i välfärden. Åsikterna är politiskt korrekta, skrämmande och tråkiga och otroligt förutsägbara. Vi svenskar är liksom lite finare än andra människor, samtidigt som man inte får säga det högt, eftersom man är rasist då.

Men – vad gör man åt det? Mer än betalar skatt, alltså. De som tycker att vi ska ta emot fler flyktingar, hur vill de se till att de får ett bra bemötande, och hur vill de se till att fylla de behov som finns? Vilka insatser vill de göra?  Vill de bara fortsätta att klaga kommer vi bara få ännu mer segregerade områden där radikalism gror.

Vi gör inget själva utan förlitar oss på staten

Är den politiska korrektheten en produkt av att vi lever i trygghetsnarkomanernas land där vi går på i vår vardagslunk och kräver av staten att de ska se till att barnomsorg och skola fungerar då det kanske borde ha varit ert eget ansvar att ta hand om de barn ni valt att sätta till denna sjuka värld? Kanske borde vi se till att de flyktingar vi redan tagit emot ska kunna få bostäder och arbete innan vi tar emot fler? Kanske måste vi se till att svenskar får jobb och bostäder så att folk inte dras till extremhöger? Vad säger PK-folket om detta?

PK eller ej – har ni funderingar om detta så får ni gärna kommentera! Jag godkänner allt, så länge ni inte outar mig, och ni får också gärna vara anonyma.

Kram!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: