800 000 människor i Sverige kan mycket väl vara rasister- men alla dessa röstar inte på SD

Journaliststudenten Elif Ali har skrivit en helt fantastisk krönika i Expressen. Hon medger att integrationen inte har funkat så bra som man skulle kunna önska, och att det kommande valet i USA även komma att påverka nästa val i Sverige.

Det är mycket som har hänt i vårt land sedan förra riksdagsvalet. Det har varit krig som har lett till att folk har fått fly sina hem och länder. Och här i Sverige har vi varit ett av de länder som öppnat våra armar och tagit emot flest. En gest som nästan delat upp vårt land i två läger. Och vi måste vara öppna och lyssna åt båda hållen. Där misslyckas både SD och vänstern. SD ser alla invandrare som något negativt. Vänstern ser invandrare som en utsatt minoritetsgrupp och därför får man inte kritisera frigörelse av kvinnor inom hederskulturer, ty då är man rasist – och SD:are!

http://www.expressen.se/debatt/jag-vagrar-tro-att-800-000-av-oss-ar-rasister/

Samtidigt kan man faktiskt inte låta SD ha monopol på dessa frågor. De 800 000 som röstade på SD är med största sannolikhet inte rasister, utan folk som är missnöjda med den nuvarande politiken som inte fungerar.  Och rasister finns det bland folk som inte röstar på SD också, tror Pinglan. Det finns väl folk till vänster som värnar om arbetstillfällen och inte vill släppa in folk av den anledningen. Även om det inte talas högt om det.

”Låt oss vara ärliga. Jag vill se hårdare tag mot hederskulturen och dess utövare, strikt nej till religiösa friskolor samt inga statliga pengar till religiösa samfund som förespråkar könsapartheid.

 Inte heller något daltande med personer som ansluter sig till IS. Gör vi detta behövs inte SD inom svensk politik. De har absolut öppnat upp mångas ögon, men den förvrängda verklighetsbild och lögnerna de sprider måste få ett slut. Vit makt är inget jag vill att mina skattepengar ska gå till. För att detta ska kunna ske krävs det att alla andra partier tar sitt ansvar och tar fram en fungerande plan för integrationen. Lyckad integration har inga förlorare, vi gynnas alla av det. Blek som solbränd”, skriver Ali.

Så vettigt! Eloge till henne!

Och är det faktiskt inte vettigare att debattera välfärd och jobb än att skrika oss hesa över vilka som ska få delta på Bokmässan och skapa segregerade caféer där folk diskuterar sina upplevelser av att ha mörkare hy eller ett annorlunda namn jämfört med andra i Sverige.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ehsanfadakar/article23848114.ab

Men detta är vad traditionella medier förser oss med dagligen, och de som går till alternativa medier stämplas som rasister och antifeminister.

Men – vad kan man vänta sig i ett land där åtta av tio svenskar vill begränsa vinster i företagsverksamhet. Snacka om att det är extremvänster som härskar i detta land!

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article23848564.ab

Som om inte moderater vill ha fungerande skolor, äldrevård och sjukvård!

Vissa dagar fattar jag ingenting!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: