Bara för att Trump är en tok behöver inte Clinton vara klok

På tisdag är det val i USA, det har väl knappast någon missat. Och precis som alla PK-svenskar så vill inte heller jag att  Trump ska ta hem det. Då är väl tredje världskriget ett faktum. Trump har förutom läskiga åsikter inte en aning om vad han säger från ena dagen till den andra. Men inte heller Clinton gör något sådär enormt sympatiskt intryck på mig. I det här fallet är det fan sorgligt att inte Obama kan sitta kvar.

Också Hillary Clinton var för att gå in i Irak. Hon var pådrivande inför invasionen av Libyen 2012. Hon har överlag haft en positiv inställning till insatserna i Afghanistan. Det är ingen hemlighet att hon och president Barack Obama inte alltid dragit jämt i utrikespolitiken, där Obama stått för en betydligt mer restriktiv linje.

http://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/varfor-hyllar-mp-och-fi-en-hok-som-hillary/

Därför kan man förvånas över att feministiska partier som Miljöpartiet och Feministiskt initiativ kan hylla henne så okritiskt, samtidigt som man inte vill ansluta sig till Nato och rusta ner. Vanligtvis brukar dessa genusentusiaster inte vara särskilt stora fans av att bomba. Men det faktum att Clinton är kvinna och demokrat tycks ursäkta allt. Vilket är märkligt med tanke på att genom att strunta i vad hon säger är ju faktiskt att inte ta kvinnliga politiker på allvar.

Sedan har ju hela denna debatt varit helt sjuk. Varken Donald Trump eller Hillary Clinton har ju sagt vad de vill göra, de har bara kastat pajer på varandra.

Hjälp, säger jag bara, och det enda jag hoppas på är att någon säger till Trump ”Yo’re fired!” Ty i detta fall så är ändå det minst dåliga det bästa av två dåliga alternativ.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: