Trump-en

Precis som många andra är jag paff över att Donald Trump vann USA-valet, men å andra sidan – kunde Brexit  ske trots helt andra prognoser, så ska man väl inte vara alltför förvånad över valresultatet. Ibland undrar man hur prognoserna görs eftersom de tycks vara uppåt väggarna…

http://www.dn.se/nyheter/usa-valet/darfor-missade-opinionsmatningarna-donald-trumps-seger/

http://www.svd.se/expert-misslyckat-urval-i-opinionsundersokningarna/om/varlden

Hur som helst, Hillary Clinton fick faktiskt fler röster än Donald Trump, men eftersom valet i USA går till som det gör och det är valkretsar och inte antal som räknas så kan ändå minst antal röster vinna.

http://www.dn.se/nyheter/usa-valet/hillary-clinton-har-gatt-om-i-rostrakningen/

Givetvis så skrivs det i Sverige om hur högerpopulister jublar över Trumps seger.

http://www.dn.se/nyheter/usa-valet/hogerpopulister-jublar-over-trumps-seger/

Men att höger jublar och att Trump når framgångar för att de vill minska invandring är inte konstigt i en värld där företag flyttar sin verksamhet till andra länder och arbeten automatiseras. Själv vill jag ju inte sätta barn till världen då de inte har en chans att få vettiga jobb och då terror hotar runt hörnet. Trump kommer inte göra världen säkrare. I och med hans seger kommer nog även islamism tyvärr att öka, fruktar jag.  Och risken för konflikter kring Östersjön.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article23881565.ab

Ändå skrivs det artiklar om hur man talar med barnen om Trump!

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/s%c3%a5-kan-du-tala-med-barnen-om-trump/ar-AAk54VJ?li=BBqxCu3&ocid=ASUDHP

Ursäkta? VEM skaffar barn i en värld som en gång upplevde andra världskriget, där miljön är så gott som förbrukad, IS bombar hela världen – och Trump kommer att leda USA? Jag bara undrar, och man vet inte hur det ser ut om fem år, tio år, femhundra år.

Svensk ”oberoende” media skriver såklart mycket om hur hemskt detta är. Trump är ett hot mot demokratin (trots att han valts demokratiskt). http://www.expressen.se/ledare/godnatt-amerika-godnatt-varlden/

Sverigedemokraterna kommer att stärka sin makt i och med detta historiska val, och dessutom var det de vitas fel, speciellt vita mäns fel,  att han vann! http://www.expressen.se/kultur/ingen-kan-nu-forvanas-om-sd-vaxer-sig-storst/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23883349.ab

Valet av Trump är dessutom ett hån mot alla kvinnor. Amerikanerna kunde välja en kvinna eller en sexist. De valde sexisten.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article23883619.ab

Man valde en pajas och inte en kvinna. Men vad är det som säger att han hatar mammor? Och hur vet man att var femte person i New York röstade Trump. Nåja, fyra av fem i New York tycker att fel kandidat vann!

http://www.metro.se/nyheter/usa-var-inte-redo-for-en-kvinna-i-stallet-vann-en-pajas/EVHpki!yMsqE1D2qgtaU/

Tyvärr är det artiklar som denna, där jag håller med om en del av innehållet men blir trött på hur det skildras som gör att jag blir så jäkla trött på PK!

 

Missförstå mig rätt. Också jag hade hellre sett en seger för Hillary Clinton, eftersom hon var det minst dåliga alternativet.  Visserligen var hon för invasion i Irak då det begav sig, och inte alls lika duktig som talare som Obama, men, som jag skrivit tidigare, det minst dåliga alternativet. Men även många republikaner var emot Trump. Tyvärr röstade nog många mot i stället för för…

Trump vet ju inte själv vad han säger, haha!

http://www.metro.se/nyheter/5-ganger-trump-har-sagt-emot-sig-sjalv/EVHpki!uc3hxueSXsaA/

Så nog är jag trump-en idag!

 

 

 

 

 

 

1 Response so far »

  1. 1

    thomask69 said,

    Du nämde atomatisering som stjäl våra jobb.
    Se
    We Will Work For Free
    På Youtube.


Comment RSS · TrackBack URI

Lämna en kommentar