Sjuka danskar får hjälp

Snart kommer danskarna att få röka cannabis helt lagligt.

Men bara om de är sjuka.

Partierna har nämligen kommit överens om att göra ett försök med så kallad medicinsk cannabis, skriver Ekstrabladet som hänvisar till Sundheds- og Ældreministeriet, motsvarande svenska socialdepartementet.

Men det är alltså inte tal om att dra på sig en förkylning för att få puffa loss i soffan. De som omfattas av försöken är patienter som lider av MS, ryggmärgsskador, cancerpatienter som blir illamående av sina cellgifter samt patienter som har kroniska smärtor men inte tål andra mediciner.

http://www.expressen.se/kvallsposten/sjuka-danskar-far-cannabis/

Det skulle vara skönt att se! Först om två år kommer man sätta igång försöket för att sedan utvärdera. Självklart är inte läkarna glada över det, och antagligen inte de som arbetar med ”vanlig” medicin, eftersom de då inte får sälja sina piller, ifall cannabis skulle visa sig vara lyckat.

Förresten, undrar vad som händer i USA nu. Cannabis är ju lagligt Washington och Colorado. Kommer Trump att riva upp detta?

Sorgligt att han kommer bli president. Och vad än PK-svenskar säger i media – Clinton fick fler röster, så att komma och säga att amerikaner valde en sexist och rasist framför en kvinna är inte sant! De flesta som röstade valde INTE Trump, däremot har han majoritet i vissa områden, vilket gjorde att han kunde bli president.

Kram!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: