Hur kommer det sig att man inte har mer ryggrad?

En terrordömd person som ska anmäla sig hos polisen fem dagar i veckan vill inte göra det.Exakt vad han har för skäl till sitt överklagande framgår inte av handlingarna som lämnats in till hovrätten.

Den 46-årige mannen har tidigare dömts till fängelse i ett år och sex månader för bland annat grovt vapenbrott, detta efter en uppmärksammad rymning från Migrationsverkets förvarsenhet i Gävleborg i november 2011.

Beslutet om anmälningsplikt som denne46-årige småbarnspappa nu överklagat gäller i tre år om inte utvisning verkställs tidigare.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23898368.ab

Ursäkta en korkad kvinna, men vad har vi för skyldighet att överhuvud taget att behålla en terrorist här i landet, som tydligen dessutom inte ens sitter inne?

Antagligen är det samma krafter som styr detta som styr att man inte talar om att mord kan vara hedersrelaterade och att det sker med – slöja! Ty om man nämner slöjor och heder så är man antagligen rasist.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kerstinweigl/article23901204.ab

Men enligt dessa journalister som förfasar sig över valutgången i USA så har ju det som har hänt där redan hänt här. Svenskar är redan en hög rasister eftersom de röstar på SD. Hur nu de kan få det till en sanning, vad jag vet är inte Jimmie Åkesson statsminister här, och jag kommer då göra vad JAG kan för att han inte ska bli det heller!

http://www.expressen.se/nyheter/trump-har-redan-hant-har-i-sverige/

Att det däremot FINNS SD-folk som hyllar resultatet är något HELT annat! Och idag är det en nazistdemonstration. I Kungsträdgården, nära Stockholms synagoga, där många judar firar sabbat. Att judar måste vara rädda för nazister är befogat och hemskt. Men även vänster och muslimer har många gånger stått för ett judehat.

Tidningen Expo, som studerar extremhögern, kallar det ­politiska läget ”den svenska ­nazismens perfekta storm”.

Och så är det på många sätt. När SD normaliseras får även den mer radikala och våldsamma nationalismen ökat självförtroende. Och nazisterna gör så gott de kan för att rekrytera de Sverigedemokrater som tycker att ­Jimmie Åkesson blivit för mjuk.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article23899692.ab

Jag håller med om att även nazister måste få demonstrera, men de hade lugnt kunnat få tillstånd någon annan stans där folk inte ska behöva vara rädda. Men då skriver media att nazisterna vill skrämma oss till tystnad.  Men folk ÄR ju inte tysta, tack och lov. Motdemonstranter väntas. Och miljöpartister vill blockera SD i regering och riksdag – trots att de sverigedemokrater som finns där i likhet med de miljöpartister som finns där har blivit demokratiskt valda.

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/PxLkJ/sa-har-blockar-vi-sd-efter-nasta-val

Sakine Madon har en klart vettigare syn på saker och ting.

”Att amerikanska medier pekade ut Donald Trumps väljare som korkade idioter var bevisligen osmart. Tyvärr är inte svenska journalister bättre”, skriver hon.

http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/goda-journalister-ar-sds-basta-valarbetare/

I USA får kvinnor som är muslimer och invandrare, men ändå väljer att vara öppna med varför de röstar på Trump höra att de borde skämmas. DÄR kan man däremot tala om något som redan har hänt i Sverige, nämligen att de svarta invandrare, som inte håller med den svenska journalisteliten, blir kallade för ”husnegrer”.

Amerikanska journalister säger att de inte känner någon som skulle rösta på Trump. Det finns inte heller några svenska journalister som säger sig ha vänner som röstar på SD. Och i alla fall i Sverige bor journalister i medelklassområden i städer där det finns få invandrare. I områden där Sverigedemokraterna har starkt stöd bor däremot få journalister. Det här skapar en distans som gör att många journalister inte förstår sig på SD:s väljare. Och den man inte förstår sig på är lätt att avfärda som ”vit kränkt man”. SVT gör nu en anonym undersökning om de anställda där till övervägande där har sympatierna till vänster.

” Detta fick tidskriften ETC att ställa SVT följande fråga: ”Det är inte bara etablerade, borgerliga debattörer och politiker som anklagar public service för vänstervridning. Det här är också ett vanligt förekommande påstående hos främlingsfientliga. Hur tänker ni på redaktionen kring att er granskning kan legitimera deras åsikt?” (27/10).

Om SVT:s undersökning skulle komma fram till det som tidigare enkäter kommit fram till – att ja, en övervägande majoritet av journalisterna sympatiserar med vänsterpartierna – verkar ETC se det som problematiskt. Inte för att det vore falskt, utan för att det kan ”legitimera” vad fel gäng säger. Med sådana fiender i medie-Sverige behöver Jimmie Åkesson knappt några vänner. I stället för att lära av amerikanerna kommer svenska journalister dessvärre, även 2018, knuffa väljare till SD”, skriver Sakine Madon, och jag fruktar att hon har rätt.

Tyvärr kommer denna kloka kvinna inte skriva mer för Expressen.

http://bloggar.expressen.se/opinionsbloggen/2016/11/tack-for-allt-sakine-madon/

Lite vaga skäl till varför hon slutar, hade hon för obekväma åsikter, tro?

Jenny Strömstedt skriver också riktigt bra om att hon har vänner i USA som röstar på Trump, eftersom de inte har jobb, och inte något har blivit bättre under Obamas tid, snarare sämre. Vilket skrämmer även mig. Så var situationen under trettiotalets första år i Tyskland – och vi vet alla hur det gick…

http://www.expressen.se/kronikorer/jenny-stromstedt/jag-kan-inte-hata-de-som-blev-trumpvaljare/

Vi kan bara hoppas på att världen är bättre om fyra år! Och att vi vågar både se och säga sanningar och visa mer ryggrad!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: