SD minskar inte för att man släpper in fler!

Nu börjar man få vettiga människor som skriver i Expressen. Anna Dahlberg skriver att det borde vara en väckarklocka för Sverige att Trump vann det amerikanska valet. Politiker och debattörer borde inse att Sverigedemokraterna inte just kommer att få färre röster om man inte tar folks oro på allvar.

Det spelade ingen roll att Trump gång på gång beslogs med lögner och att vittnesmålen om hans unkna kvinnosyn radades upp. Folket valde honom ändå.

På samma sätt tycks Sverigedemokraterna här hemma vara immuna mot skandaler. Att Kent Ekeroth eller någon annan SD-are för femtioelfte gången svingar sitt verbala järnrör möts mest med en axelryckning. På sin höjd blir det ett tillfälligt jack i opinionskurvan.

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/se-oron-innan-trump–vralet-nar-sverige-2018/

Och förresten, vilka partier har INTE haft någon skandal? Det är bara den lilla skillnaden att det bara är vissa partiers misskötande som tas upp.

Då det gäller invandringspolitiken har ju problemet varit att kritik mot politiken har klassats som rasism, och om moderater och socialdemokrater hade varit mer restriktiva från början så hade inte SD seglat upp. Och nu när man faktiskt (märkligt nog först nu) börjat inse att , oj då, vi har bostadsbrist, arbetslöshet, ökat terrorhot och inte bara nya kunskaper, fler specialister och kulturella utbyten, så får ju SD vatten på sin kvarn. ”Vi hade ju rätt hela tiden”, säger de såklart.

Men då SD kom in i riksdagen 2010 så drev de andra partierna en tvärtompolitik i syfte att utesluta och vägra samarbeta. Moderaterna krokade arm med Miljöpartiet i syfte att säkerställa Sveriges ställning som västvärldens mest öppna land för såväl flyktingar som ekonomiska migranter.

Resten, som det brukar heta, är historia. Sverige har inom loppet av några år tagit emot hundratusentals asylsökande. Invandringsfrågan har seglat upp som den viktigaste frågan hos väljarkåren och stödet för SD har flerdubblats.

Här anses Sverige vara unikt. Inget annat land har svarat på högerpopulisters framgångar genom att göra invandringspolitiken mer generös. I elfte timmen har visserligen S och M vänt 180 grader, men det går trögt att vinna tillbaka förlorade väljare. Men, har man släppt ut anden ur flaskan är det svårt att få in den igen.

Självklart ska vi ta ställning mot främlingfientlighet. Men vi måste också våga diskutera problemen och utmaningarna. Kommer polisen att klara av att upprätta lag och ordning? Var ska alla flyktingar bo i bostadsbristens Sverige? Klarar välfärdens kärnverksamheter, såsom sjukvård och skola, av en kraftigt växande befolkning givet den akuta personalbristen?

Vad händer med den sociala oron och skattekraften i Sverige om alltfler människor fastnar i utanförskap? Kommer kvinnors trygghet att påverkas av att det på kort tid kommer hit många män från länder med en annan kvinnosyn?

Allt detta är högst legitima frågor som måste få ställas och i möjligaste mån besvaras. För det kommer inte att hjälpa att håna människor för att de är ”dysterkvistar”. Eller kalla dem pessimister och rasister, vilket jag har råkat ut för då jag har ställt dessa helt vanliga frågor.

En annan dödfödd strategi är att bara fortsätta fördöma och brunstämpla. Rent kontraproduktivt blir det om medier, museer och andra institutioner ska mobiliseras i vad som uppfattas som en kampanj mot SD.

Ty fortsätter detta ÄR verkligen demokratin hotad. Då HAR vi inte bara en demokratur utan en ren diktatur om tjugo år. Vänster eller höger. Ingetdera vill jag se.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: