Mats Leijon skriver precis det jag tänker!

Trots att jag inte sympatiserar med Sverigedemokraterna har jag insett att vi måste respektera dess väljare. Hånet av SD:s sympatisörer måste upphöra. Ska det till någon förändring krävs istället konstruktiva samtal.

Detta skriver Mats Leijon på DN:s åsiktssida. Han har försökt analysera USA-valet, och tror att fattiga, kvinnor och invandrare får det sämre med Trump. Hade å andra sidan Clinton vunnit valet så hade det blivit ännu fler bomber i de länder som USA bombar.

Men då han har sagt det till sina vänner har det blivit ett sabla liv, eftersom man ska ta total ställning mot Trump. Leijon funderade på vad som skulle hända om han vore så crazy att han outade sig som Trump-anhängare. Och då trillade 10-öringen ner och ett liljeholmens gick upp. Såhär måste de som röstar på SD ha det hela tiden. Ty säger man att man röstar på SD så stämplas man som rasist och blir därmed en paria i detta samhället. Trots att alla som röstar på SD inte är rasister och trots att rasister finns bland dem som röstar på andra partier också!

Förlåt, SD-väljare – jag har varit dum

Och tro det eller ej, men vi har faktiskt valfrihet i Sverige! Vi kan rösta på Sverigedemokraterna och vi kan rösta på Kalle Anka.  Och vi kan väl inte bara låta de som är smarta få ha rösträtt. Vad skulle DET vara för demokrati???

Även om man skulle önska att folk valde annorlunda.

SD:s väljare är vuxna människor som gör ett medvetet val

Men vi kan tyvärr inte kräva att alla gör som vi vill att de ska göra. Världen omkring oss förändras, och vi kan inte begära att staten ska lösa våra problem eller att USA ska rädda oss från ondskan. Trump eller inte.

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/r2gXR/sluta-lipa–usa-kan-inte-radda-oss-langre

Puss!

 

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    thomask69 said,

    Jag håller med om att SD är lite hårt ansedda av majoriteten. Jag tror att lösningen är fler partier. Just nu råder bara höger/vänster-skalan. Jag skulle vilja att fler partier även placerar sig på GAL/TAN. De stora partierna borde splittras.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: