Då regeringen kallar sig feministisk så vill man bestraffa de som inte begår brott!

Stefan Löfvens kabinett kan inte beskyllas för att ha särskilt många övertygelser. Men på en punkt är regeringen riktigt bestämd: Det ska bli straffbart att köpa sex utomlands. Statsministern meddelade detta redan i sin första regeringsförklaring, efter att ha utropat sig till ledare av en feministisk regering.

Detta har givetvis stött på motstånd. Med all rätt. Motståndet beror på att det finns en väldigt grundläggande princip i relationen mellan stater som innebär att det är upp till varje stat att bestämma vilka handlingar som ska straffas inom det egna området.

Detta skriver Johannes Forssberg i Expressen.

http://www.expressen.se/ledare/johannes-forssberg/regeringen-svamlar-om-sexkop-utomlands/

Även jag undrar om denna feministiska regering vill att folk ska straffas i sina hemländer för att de har genomfört en abort, varit otrogna, eller kritiserat sitt statsöverhuvud när de besökt Sverige. Vi har bestämt att man i Sverige ska få göra detta.  Därför straffar vi bara människor i Sverige för handlingar de begått utomlands om handlingarna var straffbara också där de begicks. Den som röker marijuana på en coffee shop i Amsterdam kan alltså inte straffas för det hemma i Falun. Om man kan bevisa att det var i Amsterdam man rökte, mig veterligen, eftersom det är förbjudet att ha illegala substanser i blodet i Sverige.

Men om man sysslar med människohandel eller sexualbrott mot barn anses det så grovt att man kan straffas i Sverige för det.  Men sexköp straffas inte per definition i de flesta länder.  Sedan kan vi tycka att det är hur otrevligt som helst med bordeller i Tyskland, men vi kan inte tala om vad som ska gälla där. Lika lite som vi kan tala om för holländare hur hemskt det är att de är på väg att förbjuda burka eller att marijuanarökande accepteras. Eller att man måste ha burka i Afghanistan.

Detta gör att förslag som dessa förmodligen aldrig kommer att gå igenom. Och även om de skulle det, hur ska man kolla att lagen efterlevs?

Som sagt, vår regering borde syssla med viktigare saker…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: