Vad har det med lathet att göra att folk vill vabba för sjuka djur?

Unga är lata. Unga vill inte ta vilka jobb som helst och de är omotiverade. Allt detta är säkert sant i många fall, men inte i alla.

http://arbete.story.aftonbladet.se/chapter/de-lata/

Jag kan också hålla med om att man ska komma i tid och inte ge fasen i att gå och jobba för att man är trött. Men hur fasen kan arbetsgivaren klaga på att folk stannar hemma på grund av ångest? Man VET ju inte vad folk har för sjukdomar och funktionshinder. En kille som åt så mycket chips så  han fick ångest och joggade hela natten – han kanske har en ätstörning. Vari ligger latheten då?

En kille som fick ångest av att mamman råkade ut för en vattenskada – hur vet man hur psykiskt stabil hans mamma eller han är? Varför är man lat om man mår dåligt eller faktiskt ÄR lättstressad?

En arbetsgivare tappade hakan då en tjej undrade om hon skulle ange vård av sjukt barn eller sjukskriva sig själv för vård av sjuk katt! Men VAD är så konstigt med det??? Folk kanske inte VILL ta semester då djuret är sjukt och frågan om att få vara hemma för att ens djur är sjukt är inte något nytt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20496799.ab

Folk är ju hemma och vabbar titt som tätt, och många håller sina barn hemma medvetet om barnet mår minsta illa för att själva kunna ta ledigt med betalning. Är de också lata?

Med andra ord – det är inte bara ungdomar som är lata. Det finns väl alla sorter i alla åldrar – eller?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: