Men – det stämmer ju inte heller!

Metro räknar upp varför inte rasisters argument inte håller. Men vad är det som säger att folk är rasister bara för att de säger vissa saker?

http://www.metro.se/artikel/fem-vanliga-rasistargument-och-varför-de-inte-håller

1. ”Jag är inte rasist, jag har jättemånga vänner med utländsk bakgrund”

Helt riktigt kan man ha ett rasistiskt tankesätt och vissa föreställningar om folk av diverse bakgrund. Även jag som svensk med svenska vänner kan ha åsikter om svenskar. Men bara för att jag till exempel tycker illa om vissa svenska företeelser så behöver det faktiskt inte betyda att jag tycker illa om 100% av de svenska individerna eller att jag anser ett folk med ljus hy, blont hår och blå ögon är bättre eller sämre än andra. Inte heller antirasister tycks kunna skilja på kulturyttringar och ras/etnicitet.

2. ”Det går inte att vara rasist mot muslimer, muslimer är ingen ras”

Det är ju faktiskt ett faktum! Muslimer finns av alla raser, precis som kristna och till och med judar! Men antirasister menar att islamofober inte talar om muslimer i Indien, utan om muslimer i Mellanöstern och Afrika.

Men just det! Hade det handlat om hudfärg hade man väl snarare hoppat på pakestanier än irakier. Irakier är väl i regel ”vitare” än pakestanier?

Åter igen kan inte vissa antirasister skilja på kultur och utseende.

3. ”Svenska tidningar ljuger och berättar inte sanningen om invandringen”

Många tidningar har visserligen inte ljugit, men undanhållit information, mycket riktigt, just för att de varit försiktiga och ängsliga. Hatsajterna försöker däremot få det till att allt ont som sker beror på invandrare och invandring. Och ”gammelmedia” tar faktiskt oftare upp problem med invandring idag än vad de gjorde för några år sedan, det är även min upplevelse att även inte de politiskt korrekta åsikterna kommer fram idag både vad gäller invandring och t.ex. feminism.

4. ”Alla som vistas i Sverige måste respektera vår kultur, våra traditioner och vår religion”

Givetvis frågar sig vissa antirasister vilken kultur, vilken religion och vilka traditioner det gäller. Visst finns det många traditioner, men det finns väl ändå vissa saker som är gemensamt för de flesta som har funnits här mer än tre generationer tillbaka -eller? Har man inte koll på det så bör man kanske både läsa på lite och snacka lite mer med hyfsat bildat folk (inte okunniga nynazister i förorterna, kanske).

5. ”Våra äldre får skitmat när det serveras lyxmåltider på asylboenden

Urgammalt argument, finns det sådant än? Är det inte skolmat som är usel medan fängelseinterner får lyxmat, så är det tydligen gamlingar som får skulor och sluring medan asylboende får trerättersmiddagar.

För min del är jag mer förundrad över hur politiker resonerar om jobb och bostäder till invandrare med tanke på bostads- och/eller arbetslösa arbetsföra som redan finns här i landet…

 

Så med andra ord – antirasister är lika goda kålsupare som nazister…

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: