Det kan inte jämföras!

En FI:are, Sissela Nordling Blanco,  förfasar sig över att moderaten Anna König Jerlmyr tar till en rasistisk retorik då hon ser problem i förorterna. Då Anna skriver att det finns parallella samhällen där kvinnor är förtryckta och det förekommer våldsamheter och förstörelse, ja, då menar hon tydligen att det utländska är ont och det svenska gott, enligt Sissela.

Men var förnekar Anna att det finns problem bland svenskar? Det enda hon säger är att dessa problem är större i invandrartäta områden.

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/R7x15/rasistisk-retorik-gor-inte-sverige-tryggare

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/GR4Wq/svenska-normer-galler–aven-i-vara-fororter

Anna skriver att svenska normer mycket riktigt gäller i Sverige och att även de utlänningar som känner sig hotade i sina affärer ska känna sig trygga här.

Precis som att iranska normer bör gälla i Iran och folk har rätt att vara trygga där. Eller?

Det är också häpnadsväckande att König Jerlmyr hävdar att Sverige inte kompromissar med kvinnors rättigheter, när all statistik talar för motsatsen. När vi vet att löneskillnaderna mellan kvinnor och män består, när de fällande domarna i våldtäktsmål är försvinnande få, när mer än varannan kvinna som går i pension blir fattigpensionär.

De rättigheter som kvinnorörelsen uppnått i Sverige har aldrig handlat om svenska värderingar utan rättigheter som kvinnor världen över kämpar för. Feminister över nationsgränser har mer gemensamt än vi har med konservativa partier som gjort allt för att motverka reformer som kvinnlig rösträtt och fri abort”, skriver Sissela.

Detta är ganska typiskt svenska feminister, skulle jag säga. Visst finns det ojämställdhet även i Sverige och bland svenskar, men tro mig, det är ändå ett av världens mest jämställda länder. Kvinnor har oftast, ja, oftast, lägre lön än män, men de är mindre på jobbet, oftast, också.

Sorgligt nog blir inte alla våldtäktsmän fällda – men män blir också oskyldigt dömda.

Inte heller kan jag fatta hur man kan jämföra att kvinnor har lägre löner med att de inte får gå utomhus om inte en manlig släkting är med!

Feminister säger ofta att svenska män våldtar och förtrycker, men de säger inget om att även utländska män våldtar och förtrycker. Nu säger någon säkert att, nej, inte alla män. Och det  är mer än rätt. Det  intressanta är att det bara sägs att inte alla män är onda då det gäller utländska män (vilket alltid är NÅT), men är du vit heterosexuell cis-man är du ond per se.

Och så länge vi inte är medvetna om det så kommer ojämställdheten och rasismen bestå. För jag tror nämligen inte att folk blir mindre rasistiska för att man bortser från faktum att det finns problem i förorterna och jag tror inte samhället blir mer jämställt för att man hatar svenska män.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: