Yttra dig inte på fikarasten om du inte vill bli kallad rasist!

Tro inte att ditt hjärtas storlek ökar bara för att du försöker demonisera människor genom att kalla dem rasister. Att som Sverige säga ”refugees welcome” för att senare neka hälften av de som gjort den farliga resan hit uppehållstillstånd är inhumant, skriver Rickard Andersson i Metro.

http://www.metro.se/artikel/jag-är-inte-rasist-för-att-jag-inte-håller-med-dig-om-invandring

Han anser sig på inget sätt tycka att man ska behandla människor olika beroende på hudfärg, etnicitet, kultur eller folkgrupp. Att han har uppfattningen att alla de miljarder kronor som nu läggs på godtycklig invandring istället bör läggas på bistånd och hjälp på plats, gör någon på intet sätt till rasist.

Jag håller helt och fullt med om att det är vansinne att kalla folk för rasister bara för att man vill ha en humanare flyktingpolitik. Detta med apatiska barn som man talade om för några år sedan var just ett resultat av detta. De som sade att de bara förekom i Sverige talade sanning, precis som de som menade att dessa var rasister eftersom de trodde att de bara bluffade. Barnen fejkade inte. Ändå förekom detta inte i andra länder. Just för att vår flyktingpolitik inte fungerar som den borde. Folk kommer hit, de har fruktansvärda upplevelser bakom sig, de stannar här och i väntan på besked om de får stanna eller inte så lär de sig svenska, får vänner här och assimilerar sig. Men hela tiden så har de ett utvisningshot över sig, eftersom folk kommer i horder hit. Tacka fan för att de mår dåligt när det tar sådan tid att få beslut!

Så är det inte i andra länder. De verkar både ha bättre koll på vilka de släpper in och utvisningar sker också snabbare. Därför stödjer också jag hjälp på plats, och jag vill inte bli kallad rasist för att jag vill att folk ska behandlas mer humant!

”Att jag på ett kraftfullt sätt kritiserar vissa kulturers värderingar när det gäller synen på kvinnan, synen på sexualitet, synen på barnens rätt i samhället och olika religiösa åsikter gör mig på intet sätt till rasist.

Att jag har åsikten att vissa kulturer och miljöer är bättre än andra när det gäller att skapa ett gott samhälle gör mig på intet sätt till rasist”, skriver Richard Andersson vidare.

Det håller jag också med om. Vad har uppfattning om feminism och religion med vad jag anser om folks hudfärg att göra?

Avslutningsvis skriver Richard:

”Jag är förbenat trött på de individer som utnämner sig själva till antirasister, och sedan döper människor som har en syn kring invandringsfrågor som inte stämmer överens med deras egen till rasister.

Det finns personer som behandlar människor sämre utefter biologiska eller kulturella värden, alltså rasister. Min erfarenhet säger dock att detta inte är utbrett vare sig i Sverige eller i min närmsta vänkrets. Jag upplever överlag Sverige och svenskar som toleranta, liberala, ödmjuka och generösa.

Släng inte ur dig rasist så fort någon ställer sig kritisk till invandringspolitiken som förs eller invandringen i stort. Att en medmänniska har en annan uppfattning än dig om hur invandring bör ske på bästa sätt är inte ett skäl för dig att polarisera debatten och stämpla en medmänniska som rasist. Och tro inte att ditt hjärtas storlek på något sätt ökar i kvadrat bara för att du försöker demonisera människor genom att kalla dem rasister.”

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Det sammanfattar mycket av det jag har skrivit på denna blogg genom åren.

Men Richard Andersson får svar på tal av Araia Ghirmai Sebhatu.

”Rickard du är inte rasist men… du gör skillnad på människor utifrån etnicitet, kultur och folkgrupp fast du i samma text påstår att du inte gör det. Du skriver om ”vissa kulturer” och buntar ihop alla som flyr hit ifrån en multitud av länder, etniciteter, kulturer och folkgrupper samtidigt som du särskiljer Sverige och svenskar från denna monolit ”vissa”.” skriver han.

http://www.metro.se/artikel/replik-du-är-inte-rasist-rickard-men

Men – det är ju inte DET Richard säger. Richard menar att det finns vissa värderingar i andra länder som inte finns här och som flertalet svenskar inte ställer sig bakom. Det finns ju faktiskt kulturyttringar i Europa och USA som inte finns i Sverige, som till exempel att man inte niar folk i Sverige, vilket man klart oftare gör i Tyskland, för att inte tala om Frankrike.

Inte heller buntar Richard ihop länder som Saudiarabien där konservativ islam praktiseras med Nederländerna som är väldigt sekulariserat. Och visst fanns det homohat och sexism innan ”vissa” kom hit, som Araia Ghirmai Sebhatu skriver. Men detta har ju faktiskt ökat sedan vi har tagit emot allt fler invandrare från kulturer där man har en annan syn på kvinnor och homosexuella.

”Klart att du får ha en ”annan uppfattning”, det betyder inte att du ska stå oemotsagd. Vi behöver mer kurage i det här klimatet där folk säger ifrån och jag hade tagit till mig om min omgivning börjat ifrågasätta mina värderingar.
Du behöver inte vara biologistisk rasist men… du kanske ska ta en vända till i huvudet innan du slänger ur dig saker i fikarummet”, skriver Araia Ghirmai Sebhatu .

Självklart ska man försöka lyssna och lära av vad andra säger. Självklart har man rätt till sin uppfattning och självklart måste folk få säga emot den. Men att mer eller mindre antyda att man måste väga varje ord man säger i fikarummet är fan lika sjukt som rasism! Helt klart bättre att låta saker komma upp till ytan. Bättre med en diskussion i stil med:

”Jag anser att flyktingpolitiken är åt helsicke”

”Det anser jag är rasistiskt att du säger det.”

”Varför då?”

Och så vidare.

””Behöver Sverige ny statistik på hur stor del av brotten som begås av utlandsfödda?” Det var SVT:s fördjupande nyhetsprogram Agenda som ställde frågan. Svaret är givetvis nej. Det inser varenda människa som tänker efter lite.
För vad menas med ”utlandsfödda”? Som statistiskt begrepp är det otroligt slafsigt, eftersom det buntar samman alla från danskar som flyttat över sundet för kärleken, till flyktingar från krig världen över, till diplomatungar som bott i Sverige sedan de var bebisar.

Det går inte att säga något enda om den här oerhört brokiga skaran. Men det är det ingen som egentligen försöker göra heller.

I själva verket är ”utlandsfödd” bara en omformulering för ”invandrare”, vilket i sin tur inte betyder ”invandrare” utan snarare ”mörkhyad person”.”

Detta skriver Lisa Magnusson i Metro.

http://www.metro.se/artikel/låt-oss-diskutera-problemen-men-inte-utifrån-hudfärg

Detta är också ett exempel på hur svårt det är att tala om invandring utan att bli kallad för rasist. Varför skulle jag anse att mörkhyade är mer brottsbenägna än ljushyade? Det finns väl olika sorter av alla typer av människor, svenskar, invandrare, mörkhyade och ljushyade.

Dessutom, varför skulle jag bunta ihop alla invandrare som en enda sort? Invandrare kan ju komma från Storbritannien och de kan komma från Kambodja.

Att man idag talar om kultur i stället för ras beror på att ordet ”ras” var tabu efter Andra världskriget. Det förklarar väl en del varför folk blir kallade rasister om de kritiserar religioner eller hedersförtryck.

Helt riktigt skriver Lisa Magnusson att man inte kan lösa utanförskap och bristande integration på en kafferast och att det därför finns de som vill stänga gränserna. Sverigedemokrater har tydligen tjatat om detta i årtionden, trots att partiet mig veterligen är relativt nytt. I alla fall i den form det har nu. Partiet grundades 1988. Och det är cirka tio år som det har varit ett parti att räkna med.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraterna

Visst är även sverigedemokrater överrepresenterade i brottsstatistik. Åtminstone då det handlar om riksdagsledamöter. Men även i detta fall och att folk väljer att engagera sig i dem beror på utanförskap. Precis som i de fall då invandrares integration misslyckas. Då dras även de till kriminalitet.

Varför inser inte folk fakta utan skyller på svenskars rasism då det reageras mot problem med invandring?

1 Response so far »

  1. 1

    thomask69 said,

    Grejen är att vi har ett asylsystem i världen som de flesta länder inte vill ha, tydligen.

    Det bästa vore om alla människor fick söka asyl i vilket land som helst utan att lämna sitt land. och får man godkänt så hjälper det nya landet människan med transport.
    Humant och fritt från risk vid flykt.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: