Det är inte bara män som gör livet sämre

Varför hatar du män? Det är en fråga jag får ibland. Jag har i och för sig aldrig sagt att jag hatar män, skriver Nina Åkestam i Metro.

http://www.metro.se/artikel/nina-åkestam-frågan-är-snarare-varför-jag-inte-hatar-män

Nähä. Och varför får du frågan, då? tänker Pinglan.

Hon försöker dock ge ett svar. Tydligen var det män som drog henne i håret då hon var barn och som retade henne.

Senare var det män som hotade henne då hon demonstrerade mot rasism och var rasistiska mot hennes adopterade kompis.

Jaha. Och därför är ALLA män våldsamma rasister??? För min egen del så var det BÅDE män och kvinnor som mobbade mig då jag var barn, BÅDE män och kvinnor som kallade mig för svartskalleälskare då jag umgicks med mina invandrade och adopterade vänner. Det hade FAN inte med något kön att göra! Då det handlade om mitt utseende var det KVINNOR som gav sig på mig, men inte FAN hatar jag ALLA kvinnor för det! Det var nämligen också kvinnor som tog mig i försvar då jag blev påhoppad för att jag hade fel kläder eller uppförde mig galet.

”Det var män som skrek saker efter mig på stan. Det kunde handla om mina bröst, mitt hår, mina fula byxor. Första gången det hände var jag tolv, senast det hände var några månader sedan. Det var män som gick efter mig, nära, och skrattade.

Det var män som tog på oss i skolkorridorerna. Det var män som tafsade på krogen och gjorde att tjejkompisarna fick stå tätt ihop för att kunna dansa med kroppen ifred”,  skriver Nina vidare.

Jag har aldrig råkat ut för det. Eller så har jag varit för korkad för att fatta den typen av trakasserier. En gång visade ett fyllo kuken för mig, men det var tjugo år sedan. Jag blev snarare paff och undrade vad han var för ett jävla pucko än att jag kände mig kränkt och trakasserad.

Att män skulle kränka för att de tjänar mer är bara korkat. Det har snarare med strukturer att göra än att folk med kuk är onda varelser. Strukturer som både män och kvinnor är skuld till. Strukturer som tyvärr också alldeles för många kvinnor ser till att de består. Och då är dessa strukturer inte universella. Jag var på en arbetsplats där det inom vissa yrkeskategorier var kvinnorna som hade de högre lönerna. Trots att de var mindre närvarande. Även där jag är nu har en kvinna den högsta lönen och en man den lägsta.

Jag har blivit skadad psykiskt av både kvinnor och män. Till och med fler gånger av kvinnor. Det har varit kvinnor som har nekat mig jobb. Det har varit kvinnor som inte har höjt min lön. Det har varit kvinnor som har kallat mig fet och ful. Det har varit kvinnor som har klagat på mig då jag varit för smal. Det har varit kvinnor som har ifrågasatt mitt beslut att inte skaffa barn. Det har varit kvinnor som har svikit.

Nina Åkesson skriver att det som skrämmer och gör illa, det hatar man. Hon ställer sig frågan varför hon inte hatar män.

Tja, först utgick jag  från att hon inte är gift eller har barn. Inte med en man i alla fall. Eftersom ALLA män hon har träffat tydligen är svin. Men så var det tydligen inte.  Hon är gift och har barn med en man och hon säger också ”inte alla män”. Och att det mycket riktigt ÄR fel att hata på grund av kön, etnicitet och bakgrund

För annars skulle vi  inte kunna klaga på rasism då folk har haft negativa  erfarenheter av utlänningar. Varför ska vi kämpa mot DET, då det tycks vara okej att döma grupper på grund av hur de ser ut och vilka erfarenheter du faktiskt gör?

Själv har jag träffat både snälla och dumma av ALLA sorter. Är jag unik?

Skulle väl vara småbarnsföräldrar då. DÄR har jag fler negativa erfarenheter av dem än positiva – men inte ens DET är hundraprocentigt.

Nej, åter igen, vissa borde  byta ut ordet ”män” mot ”kvinnor”, ”judar” eller till och med ”svenskar”, och kanske så tänker de till lite.

Och ni som säger att detta med att män skadar er är statistik, ni som säger att män hatar kvinnor eftersom ni har råkat ut för det – då undrar jag åter igen om jag är ett unikum som inte har träffat sådana män, men däremot kvinnor som hatar män.

Så även om Nina och jag inte är överens – så är vi det!

Puss!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: