NU rapporterar man från verkligheten!

Missnöjet jäser på flyktingboendet i Solna. De boende känner sig isolerade och ifrågasätter kommunens plan för deras integration. Integrationsexperten Dan Gaversjö håller med.
– Det vi ser nu är ren förvaring, säger han.

http://www.svd.se/expert-om-flyktingboende-det-ar-ren-forvaring/om/flyktingarna-och-bostadsbristen

Många kommuner löser mottagande av nyanlända med tillfälliga modulbostäder. De är små, flera personer ska samlas på 19 kvadrat.

Visst fattar jag att det måste vara ett helsicke att leva så. Men samtidigt är jag inte förvånad. Bostadsbrist har vi haft i alla fall i storstadsområdena så länge jag kan minnas, och antagligen längre än så. Och det är inte bara att flytta till Kiruna, för där finns det inga jobb. Detta är ju faktiskt ett exempel på varför vi inte kan fortsätta att ta emot folk – eller föda fler svenskar!

Intressant är att man börjar skriva om barackboende först nu. Om jag inte minns helt fel så förekom det på 80- och 90-talet också – men slopades just på grund av att det inte blev bygglov på det…

Och då jag bodde i en etta så fanns det i samma hus också lägenheter på 32 kvadrat. I en av dem bodde en man, en kvinna, en treåring och en schäferhund! I en lägenhet på 64 kvadrat bodde sex personer. Inget ovanligt i Stockholm.

Och apropå förvaring så funkar även arbetsmarknaden så. Då jag var ung på 80-talet var högskolan en förvaringsplats eftersom det inte fanns jobb. Och jo, jag kände så redan då, så jag fattar känslan.

Kanske börjar äntligen folk få upp ögonen för de senaste femtio årens problem…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: