Nej, Göran Persson, barn till denna eländiga värld löser inte varken ekonomi eller världsproblemen

Den svenska minusräntan firar två år.

Den tidigare statsministern Göran Persson säger i en intervju med Ekot att det var ett korrekt beslut av Riksbanken, men hoppas att politiker och folk blir mer delaktiga i diskussioner kring stora ekonomiska beslut i framtiden.

– Det här är i allra högsta grad skröpliga människor som sitter och tar beslut över sådant de tror ska inträffa, säger Göran Persson, 68.

Trump, brexit och en orolig omvärld kan bemästras, tror Persson.

– De där sakerna kan vi nog bedöma. Det jag tycker lämnas åt sidan i debatten är två andra stora omständigheter som kommer att driva priserna neråt i deflationsriktning.

– Det ena är att vi har en fortsatt digitalisering som kommer att slå stenhårt mot detaljhandeln med fallande priser. Det andra är att vi har ett demografiskt problem på hela norra halvklotet – den åldrade befolkningen som också driver konsumtionen neråt. Så även om vi hanterar brexit, Trump och allt det andra så finns det här stora grundläggande att lösa.

http://www.expressen.se/dinapengar/goran-persson-satt-fler-barn-till-varlden/

Men digitaliseringen och minskad handel då arbetslösheten ökar till följd av detta drabbar ju unga människor också. Och många äldre konsumerar ju både tjänster och varor.

Vad är då Göran Perssons lösning?

På frågan om vad politikerna ska göra svarade Göran Persson:

– Den bästa politiken för en ny penningpolitik är att sätta fler barn till världen. Vi pratade om ”Barnens århundrade” en gång tiden, det är dags att återupprepa den politiken, säger Persson.

Ska politiker i synnerhet yngla av sig? Eller är det samma snack som vid sekelskiftet då Göran Persson också ville att vi skulle föröka oss?

Och hur kan han förutse att det blir bra i världen med Trump, brexit och resten av eländet i världen? Just detta är en av många orsaker till att jag aldrig skulle komma på tanken att skaffa barn.

Så – hur tänker han? Är det ekonomiska problem och världsoroligheter så inte fan vill jag att ytterligare individer ska behöva ta del av det! Det vore ju höjden av egoism!

Den som kan omvända mig till något annat borde få nobelpriset…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: