Fegt folk

Britta Svensson skriver i Expressen att det måste bli svårare att ljuga om sin ålder.

I den svenska folkbokföringen finns en kvinna född i juni 1899. Om det stämde skulle hon vara världens äldsta nu levande person.

Det är bara det att det inte stämmer, enligt Ingegerd Widell på Skatteverket.

– Det är jättefel. Vi har pratat med anhöriga och hon är betydligt yngre än så.

Men kvinnan har inga handlingar som kan styrka hennes verkliga födelsedag. Och då går det inte att ändra ett svenskt personnummer.

En 19-åring som förra året åtalades för våldtäkt mot barn, lyckades övertyga rätten om att han är tre år yngre, och dömdes därefter. Men han är fortfarande folkbokförd som född 1996 i stället för 1999.

http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/det-maste-bli-svarare-att-ljuga-om-sin-identitet/

Då man i andra sammanhang är så noga med ålder i detta land, allt från när man ska få handla på Systembolaget till hur man ska dömas för våldtäkt så är det konstigt att man inte lägger större vikt vid det från politikers håll.

Om man ska bestämma om en person är flykting eller skyddsbehövande är det förstås nödvändigt att veta vem personen i fråga är, och vilket land han eller hon kommer ifrån och hur gamla de är Om dyrbara mänskliga resurser och skattepengar satsas på människor som inte har rätt till den typen av stöd undergräver det hela systemet.

Flyktingsituationen i världen är så svår att hjälp bör ges till dem som behöver det.

Men tyvärr så är det mer fördelaktigt att kasta sina identitetshandlingar än att kunna bevisa vem man är för att få uppehållstillstånd i Sverige.

– Asylprövningen kan inte som övrig tillståndsprövning ställa krav på styrkt identitet. Kravet är därför bara sannolik identitet. Detta medför att personer som saknar verifierade identitetshandlingar kan få uppehållstillstånd om de gör sannolikt att de har ett skyddsskäl. Vi tillämpar beviskravet sannolikt, enligt internationella bestämmelser, vilket i stort innebär att personen inte måste visa upp någon handling om personens berättelse gör att det är sannolikt att han är medborgare i ett visst land, säger Iréne Sokolow, pressekreterare på Migrationsverket.

Detta glömmer man lätt då man talar om hur hemskt det är att Trump vill bygga murar och inte beviljar visum till vissa muslimska länder. Tidigare kunde man få uppehållstillstånd i USA om man kunde bevisa vem man var. Det hemska med hans  politik är att man vill stoppa den legala invandringen och då kommer man få ett system med en större del illegal invandring. Vilket orsakar lidande och riskfylld flykt för de skyddsbehövande och en större risk för terrordåd för de som är ute i ont uppsåt. Med andra ord – på det sätt som vi har det i Europa!

För hur humant är det när folk måste riskera sina liv i gummibåtar på Medelhavet och måste betala dyrt till flyktingsmugglare när Europas devis tycks vara att man inte får komma in då man har papper, men om man redan tagit sig in i  landet – ja, då får man söka asyl!

För någon vecka sedan bläddrade jag i en bok som jag verkligen ser fram emot att läsa någon gång. Den är skriven av en kvinna som heter Nujeen. Hon är rullstolsburen och flydde från Syrien till Tyskland. Hon är själv muslim, och förstår att Européerna är rädda för denna okontrollerade invandring. I synnerhet som det ÄR just asylsökande som har begått terrordåd i Tyskland. Till och med hon är positiv till att gränser stängs! Och då är hon tacksam över att vara i Europa – men hon vill inte gå igenom samma sak här, inte uppleva igen det hon flytt ifrån!

Vad man däremot INTE tänker på i Europa är att den största terroristen i Syrien är inte IS – utan Assad! Det är Assad som har gjort livet till ett helvete för folket i Syrien – IS håller bara en liten del i det. Detta tar också Nujeen upp i sin bok. Att Europa fruktar IS är för att det är IS som drabbar Europa.

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/qljEz/assad-ar-syriens-storsta-terrorist

Nu har man gripit en ”svensk” och en ”dansk” för förberedelse till terrordåd i Turkiet.

https://www.svd.se/svensk-medborgare-i-turkiet–ska-ha-planerat-terrordar/om/varlden

”Dansken” har rötter i Libanon och ”svensken” i Irak. Är inte detta exempel på att man kanske borde vara lite noga med vad man släpper in och beviljar medborgarskap? Okej, säger kanske någon, men vi skapar ju nazister här.  Och visst gör vi det. Det är tillräckligt illa och det ska inte heller accepteras. Men måste man till råga på det eländet importera problem?

http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/tank-om-det-hade-varit-islamistiska-terrorister/

Också nazister har gripits för förberedelse till terrordåd. Lotta Gröning tycker det är hemskt att man inte uppmärksammar det.

http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/tank-om-det-hade-varit-islamistiska-terrorister/

Men det HAR uppmärksammats. Lika mycket eller lika lite som att man tagit de där terroristerna i Turkiet. Terrorism är hemskt oavsett om det kommer från islamism eller fascism.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sprangdaden-i-goteborg-liknar-terrorism/

Självklart är attentat med vit-makt-bakgrund terrorism. Men media har en benägenhet att tona ner dåd som begås av personer med invandrarbakgrund. Man vill ogärna tala om vilka som våldtar. Om någon gör det så heter det, som i en debattartikel i DN av Hanna Sulakoski, att man då inte anklagar finnar och australiensare för att våldta, och förresten så är det män som våldtar!

I 2015 års brottsstatistik står att läsa att 86 % av de som under året blivit dömda för våldsbrott är män. 99 % av de som blivit dömda för sexualbrott är män. 100 % av de som blivit dömda för våldtäkt är män.

http://asikt.dn.se/asikt/debatt/vi-maste-prata-mer-om-vilka-som-våldtar/

Så varför inte utvisa män? Men då måste hon väl inse att det även gäller muslimska män? De är väl inte mindre benägna att våldta än kristna eller sekulariserade män?

Förresten hade jag  visst någon siffra i somras på att det var 97% av de som dömdes för våldtäkt..

Bernt Eriksson svarar att man faktiskt måste undervisa i vad som gäller här.

”Gör det solklart för alla som invandrar till Sverige att här har alla kvinnor, oberoende av ursprung och religion, all rätt att klä sig som dom vill utan att bli trakasserade, har rätt att lära sig svenska, gå i skola och att arbeta, att gå ut ensamma på stadens gator utan manligt sällskap klädda hur dom vill, att kvinnor även har all rätt i världen att gå på vilket konditori dom vill och att i vilket sammanhang som helst umgås med vem dom vill.

Satsa hårt på att informera manliga och kvinnliga invandrare (även barn och tonåringar) om att svenska lagar och värderingar gäller i Sverige, att aga är förbjudet och att man skall låta kvinnor vara i fred på gator, torg och i simhallar”, skriver han.

http://asikt.dn.se/asikt/debatt/vi-maste-prata-mer-om-vilka-som-valdtar/ett-problem-vi-inte-far-blunda-infor/

Jonas Lundström svarar att både liberala och vänsterdebattörer tycks bli nervösa inför frågan om ”invandrares” överrepresentation i brottsstatistiken. Och det är kanske inte så konstigt. Om man inte orkar, vill eller vågar vara systemkritisk måste man också mer eller mindre godta rättssystemets behandling och etikettering av människor.

Men rättssystemet kan vara rasistiskt i sig.

http://asikt.dn.se/asikt/debatt/vi-maste-prata-mer-om-vilka-som-valdtar/vi-maste-ha-ett-mer-kritiskt-samtal-om-brottsbekampning/

Det kan jag mycket väl tänka mig. För bra många år sedan blev en svensk kvinna våldtagen av en utländsk man. Då hette det att det var en del av utlänningars kultur! Vilket är rasism både mot svenskar och utlänningar. Mot svenskar för att de på så sätt får veta att de är rättslösa i sitt eget land. Mot utlänningar för att man ger en osann och stereotypisk bild av dem.

Men folk är tyvärr fega i de flesta lägen. Och fullständigt motsägelsefulla. Johannes Forsberg skriver i Expressen om att fallet med barnmorskan som vill slippa utföra aborter visar hur svårt vi har för att bemöta avvikare med respekt. Allt från kommunistiska Proletären till djupblå Göteborgsposten var överens. Det var rätt att sparka henne eftersom hon inte ville utföra aborter av religiösa skäl.

http://www.expressen.se/ledare/johannes-forssberg/svenskar-maste-sluta-brannmarka-avvikare/

Hur skulle dessa medier agera om det en dag kommer en muslimsk kvinna och begär att hon inte vill utföra aborter av religiösa skäl? Jag lovar att media från vänster till höger skulle FÖRSVARA hennes samvetsfrihet! Eftersom vi har religionsfrihet i Sverige, och det är rasism att neka muslimer jobb!

Så har det nämligen hetat då folk inte vill ta av sig slöjan på jobbet! Och inte ett ljud från feminister att männen inte skulle släppa ut damerna på jobb annars…

Nej, man är trött på feghet och hyckleri, som denna värld tycks bestå av…

Förresten, för att gå tillbaka till våldtäkter och feghet så undviker även vår statsminister att svara på frågor!

 

 

 

 

 

 

1 Response so far »

  1. 1

    En som läser på said,

    Hur skulle Proletären reagera om en muslimsk kvinna vägrade följa yrkesregler eller lagar med hänvisning till religionen. Jag tror du får svaret här:

    http://proletaren.se/sta-upp-det-sekulara


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: