Trött på respektlösa föräldrar!

Barn behöver föräldrar som sätter gränser. Det är föräldrarna som har ansvaret för sina barns uppväxt och uppfostran – inte samhället eller skolan, skriver Laila Högfeldt i Expressen.

http://www.expressen.se/debatt/lat-inte-era-barn-skapa-kaos-pa-flyget/

Hon berättar om när hon och hennes familj flög hem från Thailand där de hade haft en underbar semester. Men under den tolv timmar långa flighten hade de en annan familj bakom sig på ett fullt plan. Deras tre barn mellan och sex år skrek och sparkade på stolsryggarna. Föräldrarna gjorde inte minsta ansträngning för att lugna dem.

Då Laila och hennes man sade till dessa föräldrar – främst av hänsyn till deras egna barn – fick de till svar att barnen inte kunde sitta still så det var ingen idé att försöka lugna dem!

Som småbarnsmamma inser Laila att det är föräldrarnas ansvar att förbereda barnen på flygturen. Naturligtvis finns det barn som kan ha dåliga dagar och som kan ha en diagnos. Men som förälder kan man inte bara skita i det heller! Och man kan INTE uppträda respektlöst mot de som INTE är deras barn! Det slår tillbaka mot de egna barnen förr eller senare. Det är föräldrarna som har ansvaret för sina barns uppväxt och uppfostran – det är inte samhällets, skolans eller politikernas uppgift.

Så säger Laila. Och så säger Pinglan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: