Varför är slöjan ena dagen en rättighet och nästa dag en kränkning?

Då en kvinna i Sverige bär slöja så anses det vara hennes eget val och sålunda en rättighet. Men då en svensk politiker tar på sig den i Iran så blir hon utskälld för att inte ta ställning för feminism!

Då borde man verkligen ta och förbjuda detta kvinnoförtryckande plagg i Sverige som alltid ska vara SÅÅÅÅ feministiskt!

Som en på Flashback reagerade:

Är det inte en skyldighet att ta seden dit du kommer eller gjorde handelsminister Ann Linde helt fel?

Är det verkligen så att kvinnorna i Sverige är det enda landet på jorden där det faktiskt är helt frivilligt att bära slöja?

Är det så att den här debatten (slöja = förtryck/frivilligt) har spårat ur så mycket att till och med feministerna (V) själva inte vet vad som är PK?

 

Mina tankar var först att man tar fan seden dit man kommer! Vill vi här att folk ska ta av sig slöjan eftersom det är kutym här så tar man väl på sig slöjan där det är lag eller påbud. Och som feministerna alltid säger så är ju tydligen inte slöjan förtryck – så vad är DÅ problemet för dem??

För mig är problemet snarare att de är hycklare. Fine, de tar seden dit de kommer om de vill bli respekterade i det landet. Men då kan de ju faktiskt kräva detsamma av folk som kommer hit.  Helt klart är att muslimer har rätt överallt enligt svenska feminister…

https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/02/feministisk-regering.jpg?w=490&h=410

Uppenbart är att USA och England antagligen har sämre relationer med konservativa muslimska länder än Sverige eftersom deras kvinnor visar håret.

Ytterligare ett klokt inlägg på Flashback:

”Slöjan i Iran kan vi och bör vi inte bry oss om.Vi ska endast bry oss om kärnvapenprogram som hotar världsfreden.
Men folk som kommer till VÅRT land ska följa seder och normer som borde bli lagstadgade.
Hijab ska INTE bäras av feminister överhuvudtaget någonstans.
I Sverige kan vi till och med se barn med hijab på Bolibompa!!!
Logiskt för ett sk.feministiskt land?
Hyckleri och galenskap är vad det är! ”

Det tycker utländsk press också.

https://www.unwatch.org/walk-shame-swedens-first-feminist-government-don-hijabs-iran/

http://www.bild.de/politik/ausland/frauenrechte/schwedinnen-im-iran-50409482.bild.html

http://www.lefigaro.fr/international/2017/02/13/01003-20170213ARTFIG00113-le-premier-gouvernement-feministe-du-monde-defile-voile-en-iran.php

Den svenska feministregeringen ska banne mig inte gå ut med att man måste visa kvinnans makt på den internationella arenan!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KxdQo/lovin-kvinnors-makt-maste-visas

https://tobiastankar.wordpress.com/2017/02/12/svensk-media-valjer-bort-bilder-av-regeringens-hijabkladda-delegation-vid-iranbesok/

Man protesterar högljutt mot det Donald Trump gör (och jag är INTE Trump-anhängare) som är en fis i rymden jämfört med det som sker i Iran, Afghanistan med flera länder. Eller tror ni att vi kommer ta emot en massa amerikanska flyktingar om några år?

Givetvis börjar PK-media gråta över att högerns feminism är falsk.

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/38LWq/nathogerns-feminism-klingar-valdigt-falskt

Kan så vara, men, som sagt, vänsterns feminism är ju uppenbarligen inte bättre.

Jan Björklund säger däremot att slöjan är en symbol för kvinnoförtryck.

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/bj%c3%b6rklunds-h%c3%a5rda-attack-mot-sl%c3%b6jor-symbol-f%c3%b6r-kvinnof%c3%b6rtryck/ar-AAmXvmT?li=BBqxCu3&ocid=ASUDHP

Han menar att bilder av Linde kommer att användas i svenska förorter för att visa att man inte tar hedersförtrycket på allvar. Det är också något jag känner. Detta är ett steg i riktningen att man tycker det är okej att hedersförtryck förekommer.

Regeringen följde inte Sydafrikaexemplet utan har samma inställning till könsapartheidens Iran som till Nazityskland – det vill säga satsa på handelsavtal, skriver Devin Rexvid i Expressen.

http://www.expressen.se/debatt/oforlatligt-agerande-av-en-feminist-i-maktposition/

Uttrycket ”ta seden dit man kommer”, kulturell känslighet och tolerans för andras religioner, har i decennier använts av västmakter för att rättfärdiga politiska och ekonomiska relationer med religiösa diktaturer där det sker grova kränkningar av kvinnors rättigheter, där det finns brist på demokrati och yttrandefrihet. När företrädare för västmakter, av respekt för andra, håller tyst om kulturellt och religiöst förtryck, visar de bara stöd för förtryckarna inom kulturen och religionen.

Själv tror jag att det handlar om att man vill vara något ännu finare än feminist. Nämligen antirasist och normkritisk.

Och, ja, det är hyckleri. Precis som att Saudiarabien förser halva jordens fordon med bränsle men förbjuder kvinnor att köra bil.

Ann-Charlotte Marteus menar att vi bör vara lagom slöjkritiska.

Helgens uppror mot slöjorna i Teheran var lika irriterande som #hijabupproret 2013, då blondisar som Schyman och Sahlin satte på sig slöja frivilligt. Detta i en solidaritetshandling efter att en kvinna hade blivit misshandlad och avsliten sin slöja.

http://www.expressen.se/ledare/kan-vi-inte-vara-lite-lagom-slojkritiska/

http://www.expressen.se/nyheter/de-bar-sloja-for-att-visa-solidaritet/

Vilket också var tvivelaktigt.

http://www.expressen.se/nyheter/gravid-kvinna-fick-huvudet-dunkat-i-bil/

Hon misshandlades eftersom hon inte var kristen, enligt henne själv.

http://www.expressen.se/nyheter/gravid-kvinna-i-sloja-har-attackerats-igen/

Bara några dagar senare misshandlas hon igen. Denna gång i Haninge.

För det första: Hade jag blivit så misshandlad skulle jag inte våga gå ut själv igen.

För det andra: De som misshandlade henne andra gången måste ju veta var och hur hon rörde sig, eftersom de visste vem hon var och begärde att hon skulle ta tillbaka sin anmälan.

Så även om hon sade att hon hade misshandlats av okända så ger jag mig fasen på att i alla fall hennes familj visste vilka gärningsmännen var!

Om jag inte minns fel så fanns det inte heller några vittnen till händelsen. Tyvärr lyckas jag inte hitta klippet på någon invandrare som vittnade i något radioprogram att han hade befunnit sig på plats och inte sätt något. Programledaren uppmanade honom att ringa polisen eftersom han tydligen hade stenkoll.

Marteus avslutar artikeln mycket klokt:

”Det finns många kvinnor som bär slöja frivilligt: av gammal vana, som ungdomligt uppror eller som odramatisk symbol för sin tro. Sådant måste självfallet respekteras i ett samhälle med stor mångfald.

Samtidigt får inte det patriarkala förtryck som finns, sopas under mattan. Vissa gränser ska med all rätt sättas. Niqab i skolans värld är exempelvis oacceptabelt och lekfientliga kläder på förskoleflickor är absolut problematiskt.”

Som sagt – ta seden dit ni kommer och ge fan i att hyckla! Oavsett om ni är till vänster eller höger!

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: