Varmkorv boogie

Deltävling tre i Melodifestivalen 2017 var bättre än deltävling två. Men den innehöll en hel del märkligheter. Det första man gör är att börja snacka om pappakroppar och morfarskroppar. Och visserligen saknades Trump-skämten som varit i de andra deltävlingarna (i ettan var det hans valmöten och i tvåan jämförde man Trump med Ranelid) men Clara Henry körde värsta feministbudskapet utklädd till discokula – med dansare som hade discokulor på huvudet! Hon sjöng till melodin ”Not a sinner nor a Saint” med tjejerna från Alcazar. Dessa tjejers flickor älskar Clara Henry. (Vad deras söner säjer förtäljer inte historien). Undrar om Henry hade ställt upp som programledare över huvud taget om hon inte hade fått sprida feminism i svensk TV. Förresten så har tolvåringar känt sig osäkra i alla tider – killar som tjejer!

Nåja, till låtarna.

Robin Bengtsson börjar snacka om hur han sjöng om penisar i intro-videon. Han böjar inte sjunga på scenen utan kommer in på den efter en stund. I likhet med Lisa Ajax är han ful i mun då han sjunger ”fucking Beautiful” flera gånger. Är det grejen att vara ful i mun i år? För övrigt en riktigt bra låt kul scenografi med rullband och speglar. Helt rätt att den är i final.

Krista Sigfrids såg ut att gå i en lång gång – och MER huvuden i kaleidoskop, tack! Själv gillar jag ”Snurra min jord” mer än ”Faller” som hon tävlade med förra året, så det var synd att den kom sist. Men denna tävling hade jämna bidrag. Ingen überbra och inga stolpskott.

Anton Hagman hade en annorlunda låt där han stod still med gitarr till en uptempolåt. Härliga ljuseffekter, och låten kommer nog att växa i mina öron, redan ikväll lät det bättre ju längre den gick. Småtjejer röstade säkert på detta som gick till Andra chansen.

Jasmine Kara berättade jättefint om hur hon rest sig från att ha mått psykiskt dåligt i intro-videon och hur musiken hjälpte henne. Synd att denna bra låt bara kom sexa!

Owe Thörnqvist är den äldste deltagaren någonsin i Melodifestivalen. Läten lät som en cover på hans egen Varmkorv boogie – texten inklusive! Med en kille som dansade på en cello som fick folk att stå upp! Detta var tippat att komma sist, det gick till final! Andra gången låten sjöngs hade korvgubben i numret också en discokula på huvudet!

Förresten så rappar Thörnqvist bra också…

Bella i duon Bella och Filippa är den första i Melodifestivalen som är född på 2000-talet. Dessa två bonussyskon är urduktiga på gitarrer, de låter lite som Baccara – men VARFÖR samma scenografi som The Common Linnets från Nederländerna för två år sedan? Detta slutade på en femteplats.

The FO&O hade väldigt mycket ”o ja ba” i sin intro-video. Antagligen är de tonåringar de också. Men låten var VERKLIGT bra, något av det bättre i årets Mello. Den gick till Andra chansen, fast den borde varit i final.

Nu är det bara en delfinal kvar, snyft!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: