Var det romskämt i stället för PK denna vecka?

Sådär ja, då har alla låtar spelats i denna Melodifestival. Skönt var att deltävlingen inte hade något PK-inslag denna gång, men jag undrade varför Clara kallade David för pussrumpa. Snygg silverklänning hade hon i alla fall. Pausfilmerna från tvätteriet fattade jag inte heller, skojade man med romer, eller vad sysslade man med?

Om bidragen tyckte jag följande:

Jon Henrik Fjällgren och Aninia hade en låt där han jojkade och hon sjöng – men VAD hade hon på sig??? Tyvärr kom jag att tänka på Ukrainas vinnarlåt från förra året- obegripligt. Men tydligen fattade folk i stugorna, för den gick till final.

Alice hade en cool introfilm där hon berättade att hon har en enäggstvillingsyster i Vietnam. Låten påminde om Avicii och något annat som jag inte kunde komma på vad det var. Tjusigt var det när gnistor bildade mönster till ett lejon. Låten blev femma.

Les Gordons lät som en salig blandning av retro, britpop och punk. Tyvärr tycktes allt gå i otakt. Det slutade på en sjätteplats.

Wiktoria sjunger jättebra, och låten var bäst i tävlingen enligt mig. Även om ”Save me” var bättre. Detta var dansant och snygg ljusshow. Toppen att det är i final.

Axel Schylström hade en riktigt bra låt med Magnus-Carlsson-vibbar, den påminde också lite om Ace Wilder och ”Don’t worry” som hon tävlade med förra året. Detta gick till Andra chansen, jag hade gärna sett den i final.

Sara Varga och Juha Mulari fick mig nästan att somna. Låten om ett par som försöker äga varandra gav mig nada. Den kom sist.

Loreen stod för kvällens andra Ukraina-bidrags-ylande. Numret var snyggt och Loreen är duktig, men jag håller med om att det inte var mer värt än en Andra chans.

Nu får vi se vilka som är vidare från Andra chansen nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: