Varför vill man inte skydda de som behöver skydd?

Alltfler sympatiserar med våldsbejakande islamism. Då håller det inte att Sverige fortsätter att släpa efter.

Detta skriver Naomi Abramowicz  i Expressen.

http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/sverige-fortsatter-att-gaspa-infor-terrorhotet/

Folk åker till Irak och Syrien och återvänder. Andra åker inte ner, utan uppmanas via nätverk att slå till på hemmaplan.  Detta håller inte. Sverige kan inte tillåtas vara en fristad för våldsfrämjande islamister. Förutom att det behövs tuffare lagstiftning krävs bättre förebyggande arbete. Där har Sverige mycket att lära av Danmark, ett land som tog frågan på allvar långt tidigare.

Men skulle man ta lärdomar av Danmark blir man väl anklagad för att vara rasist i Sverige. Här i Sverige så är vi minsann bättre än det rashatande Danmark!!!

Sverige har redan exporterat terrorister som har varit involverade i dåd i Europa. Vem vet, de kanske hade kunnat stoppas om Sverige hade haft ett skarpare arbete mot våldsbejakande extremism.

Och det är inte bara vita svenska män som är rädda. Många av Europas judar är också oroliga.

De senaste åren har judiska institutioner varit föremål för islamistiska terrordåd. För tre år sen sköts fyra personer ihjäl på Judiska muséet i Bryssel. 2015 mördades fyra personer när en kosherbutik i Paris attackerades.

I samband med dådet i Köpenhamn samma år mördades säkerhetsvakten Dan Uzan som stod vakt utanför en byggnad tillhörande judiska församlingen. Förra året avvärjdes en attack mot en judisk skola i Köpenhamn.

http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/minnesmarken-hjalper-inte-sveriges-judar/

Aldrig har så många judar lämnat Västeuropa för Israel som under 2015, merparten kommer från Frankrike. Det säger en del. De flyttar hellre till ett land som är i öppen konflikt än bor kvar i sina hemländer. I Tyskland talar judiska ledare öppet om de antisemitiska föreställningar som många flyktingar bär med sig från sina hemländer och de problem det kan medföra för den judiska minoriteten, skriver Naomi Abramowicz i Expressen.

Det är viktigt att vi inte glömmer Förintelsen. Men inga minnesmärken i världen kan göra situationen för judar idag bättre. Bör vi inte uppmärksamma att skolor och synagogor kan vara hotade?

Eller är det rasism det också?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: