Varför smiter föräldrar från sitt ansvar?

Läraren Daniel Yalin tycker, precis som många andra den senaste tiden, att föräldrar smiter från sitt ansvar och överlåter åt skolan att uppfostra barnen.

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/Jd667/ni-smiter-fran-ert-ansvar-foraldrar

Lärarna har en tuff arbetsmiljö. De förväntas inte bara lära ut, utan också ta itu med saker som barnen borde ha fått med sig hemifrån. Men allt som oftast dyker de inte upp på föräldramöten eller avslutningar. De visar ett klart bristande intresse både för barnet och skolan. Tidsbrist är något som föräldrar ofta använder som en ursäkt. Ibland menar föräldrar att man inte har kunskapen att hjälpa till med läxor.

Men just därför borde intresset och närvaron hos föräldrar finnas. En närvaro är viktig nog, och kan man inte hjälpa barnet med läxorna så är närvaron ändå ett tecken på att man vill se vad man INTE kan göra för sitt barn!

Är föräldrar inte närvarande så formas attityder och beteende negativt, och många föräldrar tar inte heller till sig då lärarna ringer hem till dem och talar om för dem att deras barn har betett sig olämpligt. Istället gör de allt för att försvara barnets version, utan att lyssna på vad läraren har att säga.

Pinglan skulle lugnt säga att om man inte har intresse av barn eller måste, eller vill, arbeta mycket, så bör man kanske tänka sig för innan man förökar sig. Vi behöver inte en värld som blir ännu mer egocentrisk. Det förlorar alla på i längden. Vuxna som unga.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: