Fram för en jämställdhetsdag!

”Om vi nu måste ha en dag för att kunna belysa problem, kanske det är dags att ta ytterligare ett kliv framåt och skapa en jämställdhetsdag i stället”, skriver Martin Hysén i en debattartikel i Metro.

http://www.metro.se/artikel/kvinnodagen-är-bara-en-sämre-version-av-alla-hjärtans-dag

Han kan slå vad om att det kommer någon feminist i public service som förklarar vilka svin män är.  Och visst är han medveten om att kvinnor är orättvist behandlade. 70 % av de som lever i fattigdom är kvinnor. De könsstympas och utsätts för våld och förtryck. Självklart ska man skänka dessa kvinnor i dessa delar av världen en tanke på den internationella kvinnodagen. Men då vi i Sverige, världens fjärde mest jämställda land, skall ställa sig och förklara hur dåligt kvinnor har det, vilket förtryck de dagligen utsätts för, kan ju bara tolkas som ett hån mot de verkliga offren i denna viktiga kamp.

I inget annat land stannar pappor hemma med sina barn så mycket.  Och även om det är fler män som är politiker, sitter i styrelser och så vidare, så är det ändå fler kvinnor än på bra många håll i vår värld. Ändå gapar svenska feminister så högt om orättvisor och förtryck från det så kallade patriarkatet att man skulle kunna tro att de inte ens har rösträtt. De skriker om hur män objektifierar kvinnor och om hur mycket av det onda i samhället som är männens fel. Utan att se sitt eget ansvar i det hela. Ett ganska lysande exempel var när en bekant till  Martin skulle besiktiga bilen. Alla visste att den inte skulle gå igenom men genom att spela flörtig och knäppa upp urringningen lite så lyckades hon få bilen godkänd. I den situationen passar det tydligen att använda sin charm och sina medfödda ”rabattkuponger” för att få det man vill. Samtidigt kan samma tjej säga att det är tragiskt hur män i dagens samhälle kan ha sådan konstig och skev kvinnosyn.

Jag håller verkligen med om att det snarare är en jämställdhetsdag som skulle behövas. Men enligt vissa feminister så finns det inte något som heter så. Att vara jämställd är att vara feminist. Men Pinglan håller inte med. Feminism ser bara till kvinnoförtryck, precis som att maskulinism bara ser till mansförtryck.

Båda könen lika jämlika. Därför jämställdism.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: