Att skaffa barn utan pappa är väl en egoistisk handling i sig?

Att inseminera mig och föda barn utan en pappa med i bilden var enligt många en otroligt egoistisk handling. Men varför skulle jag ens vilja skaffa barn med en okänd främling som inte vill ha barn med mig – som jag fick rådet att göra? Det skriver Annika Leone.

http://www.metro.se/artikel/att-tycka-det-är-okej-att-lura-krogragget-att-bli-pappa-är-absurt

Så långt håller jag med. Att skaffa barn med någon okänd som kanske inte vill ha barn är egoism. Annika har helt rätt i det. Men även hennes bekanta har rätt. Att inseminera sig utan pappa är också egoism.

Men Annika säger att insemination har funkat för lesbiska och ensamstående genom tiderna.

Ähhh… för 40 år sedan var inte provrörsbefruktning möjligt alls för någon. Och barn är inte en mänsklig rättighet för någon. Varken ensamstående, homosexuella eller gifta heterosexuella.

”Vad hade jag, 42 år gammal och singel, för valmöjligheter att skaffa ett efterlängtat barn nummer två? Jag fick många oönskade råd på vägen. Som till exempel att gå ut på krogen och ligga med en random kille utan skydd. ”Ja, men då får ju barnet i alla fall en pappa!””, skriver Annika Leone.

Men ursäkta? Du har ju uppenbarligen ett barn, varför inte glädjas åt det?

Det hon har rätt i är att om man faktiskt väljer att avstå barn så är man mer normbrytande än någon annan. Frivillig barnlöshet, eller barnfrihet, anses vara något fruktansvärt även bland homosexuella och de som skaffar barn på egen hand idag. Tvåsamheten är det mest naturliga, och förhållandet ska helst vara av heterosexuell karaktär. Tro mig, jag är asexuell och vill definitivt inte ha barn

Men  för att återgå till egoismen i att skaffa barn på egen hand. Annika Leone har som sagt en härlig flicka på tre år. Hon och pappan har delad vårdnad, och hon vet att hon skulle bli en bra mamma åt ett barn till.

Det tvivlar jag inte på. Du skulle säkert ge all kärlek till ditt nya barn också. Men trots allt är det superknepigt att få vardagen att gå ihop om man är ensamstående med ETT barn. Hur ska man till exempel kunna fixa ett jobb med TVÅ barn som ensamstående och det i ena fallet inte ens finns en pappa (eller mamma) som kan ta hand om det om det inte mår bra och inte kan vara på dagis? Och vad händer med barnet om den ensamstående föräldern råkar ut för något? Utgår man helt krasst att syskon, mormor, morfar eller kompisar ska ta hand om barnet? Att DERAS högsta önskan är ditt livs mening?

Inte heller behöver vi fler barn i en värld som hotas av terror överallt, där bostadsbrist är ett faktum, där företag drar ner på personal, friställer personal och där alltfler arbeten automatiseras! Så kom inte och säg till mig att vi behöver fler skattebetalare!

Nu hävdar säkert någon att det finns jobb där det är brist på personal. Men det är också ett problem som kommer eskalera om vi blir fler. Ty oavsett om ditt barn blir narkoman eller högutbildad så kommer det inte välja oattraktiva jobb.

Och vi kan väl knappas föda barn för att vi ska få fler läkare, lärare eller ens vårdbiträden och städare. Sådant brukar jag kalla fascism och nazism. Att bara de önskvärda ska få finnas. Att folk inte ska få sina behov och styrkor tillgodosedda.

När Annika Leone var 42 år åkte hon till Danmark, blev inseminerad och gravid. Visst kommer hon få svårt att förklara för barnet hur det kom till, men båda hennes barn ska få veta att de är älskade. (Och skam vore det väl annars, sitt barn älskar man bara, annars ska man tamejfan inte ha det!!!)

Framför allt vill hon lära barn att normer måste brytas. Vaddå måste brytas? Det är väl snarare viktigt att lära folk att det kan vara olika. Oavsett om det är norm eller inte.

Annika Leone avslutar med att skriva ”Alla som vill ha barn har rätt att längta efter dem oavsett om de har en partner eller inte.”

Ja, längta är en mänsklig rättighet. Men att få alla sina önskningar uppfyllda är det inte.

Kram!

 

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    thomask69 said,

    Att växa upp utan pappa funkar bra. Jag vet.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: