Kokain är fel – inte för att det är skadligt utan för att det är olagigt!

Så var det en skandal i årets Mello. På efterfesten efter Andra chansen hittade man spår av kokain på en toalett i Linköping.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/a/JdL1j/misstankt-kokain-pa-melodifestivalens-efterfest

Det är inte första gången det tas olagligheter i Melodifestivalen, Nordmans Håkan Hemlin beskrev i sin självbiografi hur han till och med var påverkad av amfetamin på scenen när han tävlade 2008. Och 2015 greps Linus Svenning på väg in på Melodifestivalens efterfest i Helsingborg påverkad av cannabis.

Men det intressanta är vad som sägs om detta.

Det förekommer alkohol på efterfesten och det är helt lagligt. Droger däremot, det kan vi inte tolerera, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius.

Man tolererar alltså inte droger på grund av dess skadliga verkan utan för att det är olagligt! Borde man inte snarare porta vin och öl också, just för att det är skadligt, kan Pinglan fråga sig.

Sedan börjar Anette Helenius svamla om att festen är sluten, men att det inte behöver vara någon som är kopplad till Melodifestivalen.  Hela journalistkåren var där, sponsorer var där, och lokal personal jobbade där. Alltså är det svårt att säga varifrån det kommer.

Jojo, kanske någon medarbetare från Aftonbladet, som var den tidning som upptäckte detta!

Efterfesten hölls på artisternas hotell i Linköping och hotelldirektören Roshan Malalatunga bekräftar att hotellets toaletter i anslutning till festlokalen städas flera gånger om dagen och så också under Melodifestivalens vistelse på hotellet.

– På efterfesten hade vi också fem värdar och värdinnor som gick runt och städade och även kollade toaletterna. Hade vi upptäckt något sånt här hade vi givetvis kontaktat våra vakter och polisen, säger Roshan Malalatunga som själv också var på plats under natten.

Ack ja. Ack jo. Så hampa det sig stundom.

Kanske var det någon ur hotellpersonalen. Kanske var det någon deltagare som var sur för att ha blivit utslagen i duellen. Men det kan lika gärna varit några lyckliga finalister som var ute efter att “förhöja” firandet.

http://stoppapressarna.se/svenskt/knarkskandal-skakar-melodifestivalen

Vem bryr sig? Inte jag i alla fall . För mig är det lika ointressant som att veta vem som var mest alkoholpåverkad på festen.

Och som Gelsey Kirkland, en ballerina som var kokainmissbrukare på 80-talet, skrev i sin självbiografi, så var det inte bara dansare som missbrukade droger. Det var koreografer, dirigenter, musiker, lärare, scenarbetare och människor som arbetade i kostymateljéerana. Hon snortade själv ihop med dansare i balettkåren, äkta hälfter till dansare, påklädare och pianister.

Tyvärr finns droger, lagliga och olaglige, överallt i samhället. I alla samhällsklasser och inom alla yrkesgrupper. Det jag kan reagera på är den hycklande inställningen till dem. Råkar det vara lagligt i Sverige så tycks det vara okej. Alkoholromantik är helt okej, men FY om du röker gräs! Inte för att gräs är någon nyttopryl, men att man skulle bli psykotisk av att lukta på det typ är inte heller sant. Psykoser kan man få av alkohol också, och varför talar man inte om det? Jo, för att det råkar vara lagligt.

Nej, jag vill inte heller ha heroin på Konsum, man det är fel att straffa brukare.

Och denna hycklande inställning går mig tamejfan på nerverna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: