Politiskt korrekt att tycka illa om Alexander Bard

Varför fortsätter TV4 lyfta Alexander Bard som en av sina stora profiler på bästa sändningstid? För oss som drabbas av hans åsikter ger det uppfattningen att de, som påstår sig stå för människors lika värde i kampanjer som ”Noll rasism”, just nu hjälper till att normalisera hans åsikter, skriver Houman Sebghati i Metro inför premiären av ”Talang”.

http://www.metro.se/artikel/tv4-ni-normaliserar-alexander-bards-rasistiska-åsikter

Denne historielärare är van att möta rasism. Han menar också att det är värre att där det anses vara värre att kalla någons ord eller handlingar för rasistiska, än det är att utsättas för samma rasism. I dag tycks antirasism ses som ett politiskt ställningstagande i stället för ett värnande om mänskliga rättigheter.

Det är så sant. Idag så vågar man knappt yttra sig av rädsla för att kränka eller för att bli kallad för rasist.

Så kommer han in på TV4 som sänder ”Talang”. En av programledarna är Alexander Bard.

Alexander Bard har tidigare i direktsänd tv propagerat för att man ska få använda n-ordet och hävdat att det inte är rasistiskt. När han blev ifrågasatt av en skådespelare som själv är afrosvensk och som anser att ordet är rasistiskt, så fick skådespelaren till svar att skaffa sig ett liv och blev kallad för n-ordet ytterligare tre gånger av Bard. En person hos Diskrimineringsombudsmannen har till och med kritiserat Bard för detta. Bara de senaste åren har Bard hävdat att muslimer är våldsamma och intoleranta, sagt att han är väldigt anti-islam i direktsänd tv, kallat Centerkvinnorna ”sjuka jävla missfosterhjärnor”, kallat före detta justitieminister Beatrice Ask för ”bitch” och sagt att han hoppas att hon ska dö en långsam och plågsam död.

Jag kan också hålla med om att mycket av detta är onödigt. Han anser inte att n-ordet är rasistiskt. Det gör inte jag heller. Vi är samma generation, och när vi växte upp var det ett neutralt ord om en mörkhyad person med afrikanskt ursprung. Sedan kan jag väl tycka att om det finns folk som tar illa upp av det av någon anledning så kan man väl skita i det. I alla fall då de är närvarande.

Att muslimer är intoleranta och våldsamma inbegriper mycket riktigt inte alla muslimer. Men det finns de som är det. Och jag är också anti-islam, precis som att jag är anti-kristendom. Gör det mig till en sämre människa om jag inte anser religion vara av godo?

Han gillar inte centern för att de vill ha kvar sexköpslagen. Jag tycker också att sexköpslagen är sjuk. Troligen kläckte Alexander Bard ur sig att centerkvinnor var missfoster i affekt. Och att kläcka ur sig idiotiska saker i affekt är väl okej, man behöver bara tänka på hur feminister uttrycker sig då det gäller män.

Det är väl inte heller konstigt att Bard tycker illa om Beatrice Ask med tanke på att hon tycker det är okej att avlyssna folk och att hon försvarar detta lands inhumana narkotikapolitik. Sedan kan jag tycka att det inte är det allra smartaste att önska livet ur tanten…

Hursomhelst så anser Houman Sebghati att det är fruktansvärt att man visar program med denne vidrige Alexander Bard på bästa sändningstid på TV4 och på så sätt normaliserar rasism.

Varför reagerar inte människan på att Kakan Hermansson är med i samma program? En person som anser att män är utvecklingsstörda, att våld mot poliser är okej och att det är okej att slå barn. Fast Kakan Hermansson anser också att Alexander Bard är en jobbig människa.

Alexander pratar ju dygnet runt. Han pratar hela tiden, säger hon om den irritation hon tycker att han skapat i ”Talang”-juryn

http://www.expressen.se/noje/kakan-i-brak-med-bard-tar-pa-en/

Hon reagerar på Bards stora ego och att han tror att han är så smart. Han pratar hela tiden om det, ty så gör ju karlar!!

Konstigt att inga reagerar på Kakans medverkan i ”Talang”, i alla fall inte i kvällsblaskorna.

Kakan är PK, Alexander Bard är det inte.

Det är skillnad på folk och folk i Sverige.

 

 

 

Annonser

10 svar so far »

 1. 1

  Tofflan said,

  Ja det är otroligt märkligt vem som är PK och vem som inte är det. Kakans syn på män och poliser får mig att bara försöka undvika hennes så mycket det går.
  Alexander Bard har jag gått i skolan ihop med och han, precis som jag, var udda redan då. Jag tycker att han är både modig och frän även om jag inte håller med om allt han säger och tycker. Och jag håller med dig om att n-ordet, som var neuatralt när jag växte upp, ska undvikas om folk blir sårade av det. Jag har själv en vän vars bruna barn har blivit rätt hårt åtsatta och när jag hör hur elaka vuxna människor kan vara mot barn kan jag både förstå och respektera men framför allt skita i att använda n-ordet.

  • 2

   Pinglan said,

   Alexander Bard gick väl på Platen när både Veggiehäxan, du och jag gick där? Veggiehäxan berättade för mig någon gång att hon gick på samma högstadium på Skolgårda som Alexander Bard (som hette Magnus på den tiden) och att det var de två som det snackades mest om…
   (Själv gick jag på Zederslund, så jag vet inte.)

   När vuxna är elaka mot barn så ser jag fan rött! Att barn kan kläcka ur sig konstiga saker om andra människors hudfärg eller funktionsvariationer är inte konstigt, men vuxna borde fan veta bättre!!!

   • 3

    Tofflan said,

    Ja jag vet ju inte exakt hur gamla du och Veggiehäxan är, jag tror att ni är lite yngre än jag. Alexander, som kallade sig Magnus då (han heter både och), gick samhäll och jag humanist i ettan på Platen. Högstadiet gick jag också i Zederslund, gick ut nian 1977. Så Veggiehäxan och Barden var samtalsämnena på Skolgårda… 🙂

    Vuxna borde veta bättre, ja! 😦

   • 4

    Pinglan said,

    Jag tror att du och Veggiehäxan är lika gamla. Jag är ett år yngre.

   • 5

    Tofflan said,

    Jag hoppade över en klass i grundskolan så jag var ett år yngre än de andra. Min ålder avslöjas i ett inlägg på min blogg senare i kväll.

   • 6

    Pinglan said,

    Hade för mig att det var just så, och att jag gick två, och så småningom tre, år under dig. Veggiehäxan tror jag hoppade av en gymnasielinje och började om sedan, så vi gick ettan på gymnasiet samtidigt som du gick trean.

 2. 7

  veggiehäxan said,

  Det stämmer. Jag gick ett år på DK, som det hette då. Hoppade av, bytte linje och lärde känna Pinglan på gymnastiken. Jag var ensam tjej i klassen och blev frågad om jag ville ha gympa med Pinglans klass istället för att spela handboll och vad killarna nu gjorde.
  Alexander Bard är ett år äldre än mig. Han var riktigt präktig och aktiv i kristna skolföreningen. Sedan åkte han till USA som utbytesstudent och kom hem helt förändrad och gick omkring i sin egen värld.

 3. 8

  Houman said,

  Tjena. Vet inte vem du är eller vad du står för. Tydligt är det varför du är en bloggare och inte en journalist. Hade du bara gjort lite research så hade du sett att Kakan fick kritiken innan jag skrev denna krönika. Faktum är att mitt instagraminlägg om Kakan var det som fick Nöjesguiden och Metro att kontakta mig i det första taget. Lycka till och fortsätt trolla. Med vänliga hälsingar Houman

  Hej @rnbhermansson som du kallar dig. Du känner inte mig. Men jag känner dig. Eller rättare sagt jag trodde jag kände dig. Du dök upp i min feed för ett par år sedan då @therealfakeadamtensta och @thirdculturekid3 tyckte det var en ba idé att backa dig. Du var tydligen en god antirasist som slogs för kvinnor, hbtq-folk och människor som drabbas av rasism. Jag hade tydligen fel. Du ska nämligen mysa med en av de största liberala rasisterna det här landet besitter inom underhållningsvärlden. En man som öser galla över Islam. En man som har suttit i direktsänd Tv och propagerat för att man minsann ska kunna använda N-ordet, medan han friskt använder det. Låt mig berätta något för dig Kakan. Vi som utsätts för den typen av rasism som #alexanderbard utövar kan inte bara vända kappan efter vinden när vi känner för det. Vi kan inte vara antirasister en dag för att en annan sitta och gulla i tv med en uttalad rasist. Det fungerar inte så. Vi föds till antirasister och kan inte TVÄTTA bort den färgen när vi känner för det. Så jag föreslår att du stannar där du är, ty du gör livet svårare för mig, min familj, mina vänner och mina barn när du normaliserar de åsikter som din kollega bär på. Så gör inte en antirasist. En antirasist står upp för det hen tror på. Det gör inte du. Vad du hädanefter väljer att kalla dig själv är upp till dig. Med vänlig hälsning, Houman Sebghati.

  A post shared by Houman Sebghati (@houmansebghati) on

  • 9

   Pinglan said,

   Jag är mycket riktigt inte journalist, utan bara en vanlig sketen hobbybloggare som skriver om saker som berör, upprör och engagerar mig. Av dig fick Kakan kritiken för att hon gullade med rasister, och sålunda var en hycklare, inte för att hon anser män vara utvecklingsstörda, om jag förstår ditt inlägg rätt.
   Jag ger dig också rätt i att hon verkar vara en hycklare ifall nu Bard är rasist. De verkade ju inte heller vara överens i alla
   lägen. Men jag vet inte om Bard är rasist eller en vidrig människa. Så väl känner jag inte honom. Och som jag skrev i inlägget så tycker jag att Bard har fel i vissa fall och rätt i andra.
   Precis som vi andra.

   Roligt att du hittade hit, förresten! Ha en bra kväll!

  • 10

   Asp said,

   Houman, att du betraktar Bard som ”rasist” för att han använde ordet ”neger” handlar helt om ditt eget tro och tyckande. Bard är känd som provokatör, så att han säger något som provocerar vissa personer kommer knappast som en chock, men du bör nog ha lite mer kött på benen innan du anklagar honom för att vara en regelrätt rasist.

   Däremot kan jag tycka att man borde jobba lite med sina hämningar när man försöker linda in det hela genom att istället skriva ”n-ordet”, vilket jag knappast är ensam om att tycka är ganska fånigt. Om du nu tycker att folk ska begränsa sitt språk, så tycker jag att du kan föregå med gott exempel och inte utsätta andra för stigmatiserande termer som ”rasist” såvida du inte har väldigt goda grunder för det. Om inte annat så urvattnas termen till en sådan grad att folk har svårt att ta den på allvar, vilket knappast gynnar de som vill se ett samhälle fritt från verklig rasism.

   Personligen hoppas jag att vi snart får se ett och annat rättsfall där det prövas om det verkligen är lagligt att slänga ordet ”rasist” i ansiktet på folk närhelst man så behagar.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: