Vi måste bli tydligare med att barn inte är en mänsklig rättighet

Barn är verkligen inget världen behöver mer av. Vi har krigshärdar i vart och vartannat hörn på denna planet, som vi dessutom skövlar miljön på. Det är bostadsbrist, arbetslöshet och överbefolkning överallt.

Men nu säger vissa säkert att de längtar så efter egna barn. Fine, men då ska man verkligen engagera sig i adoptionsfrågan. Sätta tryck på Ryssland att tillåta adoption till länder där homosexualitet är okej. Sätta tryck på de som säljer barn till rika. Göra vad i tusan som helst, men ge fan i att bidra till överbefolkningen i denna värld!

Inte nog med att man tydligen tillåter ensamstående inseminera sig på statens bekostnad, vilket kostar både under behandling och då ytterligare en människa ska försörjas, bo, arbeta och ha en mamma som är borta mer från jobbet än vad hon skulle vara om hon hade ett lika sjukt/friskt barn och de var två om det. Nej, nu diskuteras även surrogatmödraskap!

Visserligen kan jag fatta att det finns män som är lika egoistiska som kvinnor och tycker att det är deras jävla rätt att skaffa barn på egen hand, men hur mycket kommer inte fattiga kvinnor i u-länder att utnyttjas då?? Och om kvinnor, vänner eller närstående på frivillig basis tillåts ställa upp, kommer inte påtryckningar och ren heder (joddå, inte minst svensk sådan) att utövas på dem? Kommer inte kvinnors kroppar VERKLIGEN utnyttjas?

Samtidigt kan jag lite hålla med Lisa Magnusson att om kvinnor nu vill göra det altruistiskt så ska det inte vara straffbart.

http://www.metro.se/artikel/lisa-magnusson-låt-kvinnor-välja-själva-om-de-vill-bli-surrogatmödrar

Är det straffbart så kommer fler kvinnor att må dåligt, det kan vi ju bara se med den svenska sexköpslagen. Färre kvinnor (och män) har möjlighet att ta sig ur prostitution i Sverige än i andra länder just för att sexhandeln här sker under jord.

För att inte tala om den svenska narkotikapolitiken, som skördar näst flest drogrelaterade dödsfall i hela EU!  Bara i Estland dör det fler. Här skuldbeläggs narkotikaanvändarna, vilket leder till misär och utanförskap. Detta leder till för tidig död för många. 2015 dog 949 personer till följd av droganvändning. Detta kan jämföras med att cirka 260 dör i trafiken varje år.

http://www.metro.se/artikel/droganvändare-den-svenska-narkotikapolitiken-dödar-oss

Många vill avkriminalisera narkotika, men, nej, det går inte våra politiker med på. Varför inte?

– Syftet med kriminaliseringen är att sända en tydlig signal om att narkotika inte är accepterat i samhället och ge polisen förutsättningar för till exempel kroppsvisitering eller drogtester. Men vi måste också kombinera detta med bra tillgång till vård och stöd, säger folkhälsominister  Gabriel Wikström.

Men ursäkta? Inte accepterat i samhället? Varför är alkohol och tobak det, då? För att inte tala om barnafödande, som också orsakar kostnader och problem!

Och varför måste poliser kunna drogtesta och kroppsvisitera så länge folk inte stör eller kör bil? Det görs ju inte vid alkohol annars. Kan inte poliser få prioritera grova brott i stället?

Och bra vård och stöd är ingen som söker om det är illegalt!

Men det finns inte ett parti som vill legalisera! Det enda partiet som vill avkriminalisera det egna bruket är Vänstern. Men också Vänstern vill att innehav ska vara olagligt.

Av samma anledning som jag vill att droger (åtminstone vissa) bör vara lagliga, och alla bör vara lagliga att använda så kan jag inte säga nej till idéellt surrogatmödraskap. Men så länge inte jag har rätt att stoppa i mig vad jag vill så har jag inte heller rätt att föröka mig.

Har jag inte rätt till min kropp så har jag inte.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: