Hur kan det vara att normalisera rasism genom att ta avstånd från kommunism?

Moderaterna kallar tydligen inte SD för nazister utan auktoritära nuförtiden. Och att Anna Kinberg  Batra  tydligen vill samarbeta med Sverigedemokraterna förklarar hon såhär: ”Att samtala med Vänsterpartiet har inte rört mitt hjärta ett dugg åt vänster, fått mig att glömma kommunismens brott mot mänskligheten, eller fått mig att börja tycka att det är ett parti att regera med. Låt mig vara tydlig: detsamma gäller för SD.”

Men enligt Alex Schulman så normaliserar hon rasism genom detta uttalande!

Hur tänkte han här?  Kinberg Batra säger ju att hon inte blir kommunist genom att tala med Vänsterpartiet och att hon inte stöder rasism genom att tala med Sverigedemokraterna.

http://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/att-likstalla-sd-med-v-ar-att-normalisera-rasism/

Enligt Alex Schulman har man inom Alliansen närmat sig rasism genom att göra SD rumsrena genom att jämföra SD och V. Varför är det fel att ta avstånd från båda ideologierna?

Men enligt Schulman är det en farlig lögn att sprida. V har gjort upp med sin historia. Men har de det? Lars Ohly grät när Berlinmuren föll, till exempel.

Sedan är det sant att det finns gott om idioter i SD också:

Sverigedemokraten och riksdagens andra vice talman Björn Söder säger att en jude inte kan vara svensk. (Detta sägs dock vara taget ur sitt sammanhang. Han sade att man kan vara svensk även om man är av annan ras, fast han borde använt ordet etnicitet i stället.)

SD-ledamoten Anna Hagwall anser att ”etniska grupper” – dvs judar – inte ska få äga media.

En SD-ledamot kallar afrikaner för ”Satans jävla aphelveten”.

En SD-politiker och domare i förvaltningsrätten säger: ”Sverige är ett land med vit befolkning, och så ska det förbli.”

En SD-kandidat skriver om invandrare på nätet: ”Era jävla halvapor jag vill döda er.”

Sverigedemokraternas toppkandidat till kommunfullmäktige i Halmstad bär en armbindel med ett hakkors i samband med en fest.

Självklart finns det alldeles för många idioter bland dem, vilket gör att jag kommer kämpa emot i det längsta för att ge dem röster. För mig är alla människor lika mycket värda, och jag har vänner av skiftande nationalitet, etnicitet, livsåskådning och utseende. Men jag är rädd för att SD kommer att segra förr eller senare, eftersom de övriga partierna döljer och i likhet med SD också förvanskar fakta.

Invandring kostar. Det kan man inte bortse ifrån oavsett om man anser att det måste få kosta eller om man vill stänga gränserna.

Brottsligheten har ökat, och ökningen står invandrare för. Även om majoriteten invandrare precis som de flesta svenskar är ärligheten själv. Men som sagt, brott ökar, oavsett om man anser att vissa kulturer har sämre syn på saker och ting eller om det är så att invandrare lättare hamnar i utanförskap.

Mycket med mångkultur är positivt. Vi får ett vidare synsätt och nya maträtter, oavsett om det beror på ökad invandring eller på att svenskar är mer öppna för influenser utifrån.

Dessutom har ju Henrik Vinge själv vid flera tillfällen sagt att partimedlemmar burit sig illa åt och att man har fullt upp med att bli av med rasistiska avarter inom partiet.

Men att säga att alla sverigedemokrater är rasister och inte har gjort upp med det nazistiska förflutna är som att säga att alla som är medlemmar i Feministiskt Initiativ är manshatare eftersom de har medlemmar som hyllar Valerie Solanas!

https://www.morpheusblogg.se/2016/02/23/de-kvinnofientliga-feministerna/

Och nej, det står inget om att manshat är okej i FI:s partiprogram, men det står inte heller i SD:s program att rasism är okej.

För det ÄR nämligen inte okej!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: