Bara för att vi släpper in fler får de det inte bättre

Under den rödgröna regeringen har  Sverige bland västländer tagit emot ”flest flyktingar per capita, någonsin” och det ska vi vara stolta över – men vi kan bättre! Sverige ska bli bäst på integration! Detta har varit de rödgrönas budskap med Socialdemokraterna i spetsen.

http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/lyssna-inte-pa-ssus-migrationsdrommar/

Men nu är vi inte bäst i världen på integration. Tvärtom, vi är urusla på det. Och hur vill unga socialdemokrater lösa detta? Jo, genom generösare migrationspolitik med permanenta uppehållstillstånd och familjeåterföreningar!

Och visst, också jag tycker tanken är vacker och human. Men om de tror att det underlättar integrationen, då undrar jag vilken bubbla de lever i. Redan 2015 när man talade så vackert om hur bra vi var som tog emot så många så var integrationen lidande. Ett litet land som Sverige har inte möjlighet att ta emot så många på ett bra sätt.

”Om det kommer så många människor att vi inte kan ge dem bostäder och jobb fastnar de i utanförskapets limbo. Om det kommer väldigt många med låg utbildning krävs det stora utbildningsinsatser. Kan sådana inte uppbådas snabbt: limbo.

Om de nyanländas barn hamnar i skolor som redan är fyllda med barn som inte har svenska som förstaspråk, skolor där det råder brist på behöriga lärare och särskilt språklärare, hotas även den unga generationens integration”, skriver Ann-Charlotte Marteus mycket riktigt i Expressen.

Och om man ger en bild av Sverige som generöst och attraktivt så kommer det att komma ännu fler och vi kommer få ännu värre problem här.

Nu är det inte bara unga rödgröna personer som tänker att generösare regler gör integrationen bättre. Ulf Bjereld, ordförande för ”Socialdemokrater för tro och solidaritet” har skrivit på det temat i DN. Han hävdar att de hårdare reglerna har blivit direkta hinder för de nyanländas ”möjligheter till snar integration”.

Men återigen, om de gamla, generösa reglerna var allena saliggörande skulle ”snar integration” ha varit det normala i Sverige fram till 2016.

Vilket inte är sant.

Den politiker som tycker att en ytterst generös migrationspolitik är ett moraliskt imperativ, en fråga där man inte kan kompromissa, borde vara tydlig med att hen har gjort det valet. Säg rakt ut att det får kosta vad det vill. Säg rakt ut att det får bli som det blir med integrationen.

Men bygg inte drömslott och ljug inte för väljarna! Ty om dessa vänsterpolitiker fortsätter på det spåret så är då i alla fall JAG rädd för att ”ett visst parti” kommer öka markant i nästa val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: