Tyvärr fick ni fel!

hadI samband med parisdåden för några år sedan sade Carl Larsson på SVT att det var högerextremism som var det största terrorhotet i Sverige.

https://nyheteridag.se/svt-reporter-overlagset-allvarligaste-terrorhotet-kommer-fran-hogerextremt-hall/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6293581

Nu kommer jag inte ihåg exakt, och jag kan inte hitta någon källa på det, men någon av dessa naiva män sade också att om det skulle ske ett terrordåd i Sverige så skulle det komma från någon högerextrem och inte från någon islamist.

Igår skedde det i vår vackra huvudstad.  I likhet med Nice, Berlin och London var det en lastbil som dödade och lemlästade. Man har gripit en man från Uzbekistan. Ett område med många jihadister.

http://www.morpheusblogg.se/2017/04/08/uzbekiska-jihadister-kan-ligga-bakom-terrordadet-i-Stockholm/

Nu är det givetvis för tidigt för att yttra sig om mannens ursprung och motiv, men mycket tyder på att det var en islamist denna gången också. Och varför skulle Stockholm och Sverige skonas från det som andra europeiska länder har upplevt?

Som en palestinsk kvinna sade på TV4 att som palestinier visste man hur man skulle skydda sig och vilka som var ens fiender. Det går inte här. Hon hade dock inga planer på att lämna Sverige eftersom hon trivdes bra i sitt land.

Tyvärr får det mig att undra ÄNNU mer varför folk väljer att ta sig till Europa. Det håller på att bli likadant här, och för oss finns inget vi kan göra. Vi kan inte skydda oss mot trafikdårar och VI kan inte fly till andra länder och kräva av dem att de ska acceptera vårt sätt att leva!

Samtidigt som det gör ont i mig när jag tänker på oskyldiga skyddsbehövande som lika lite som vi kan få ett bra skydd här.

Kram!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: