Att utesluta SD gynnar dem

I svallvågorna av terrorbrottet diskuteras hur man ska förhindra terror. Helt bisarra förslag har kommit som att sätta fotboja på folk som kan utgöra en säkerhetsrisk. Som om det skulle hjälpa! I Frankrike begicks ett terrordåd just av en i fotboja.

http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/efter-dadet-borde-man-lata-bli-att-vara-langsint/

Regeringen har  skapat onödigt ståhej i ett läge då alla borde vinnlägga sig om samförstånd. Sveriges just nu näst största parti enligt flera opinionsmätningar, SD, bjöds inte in till denna diskussion. Motiveringen var att partiet har alltför extrema förslag. Det är lätt att ha sympati för den slutsatsen. Men att bjuda in är ju inte det samma som att göra upp. Det vore däremot ett sätt att visa respekt för de väljare som har valt in partiet. Dessutom gynnas nog SD när etablissemanget fryser ut det.

Inte heller regeringens egen budgetpartner, V, får delta. Formellt därför att de hoppade av förra omgångens terrorsamtal. Men efter dådet på Drottninggatan borde man kunna låta bli att vara långsint. Läget är trots allt ännu allvarligare den här gången.

Men, som sagt, man utrotar inte främlingsfientlighet genom att utesluta. Av samma anledning bör Nya Tider få ställa ut på Bokmässan. Genom att demonisera dem får skiten bara mer gratisreklam!

Och för de som inte tror att rasism existerar bland invandrare så kan till och med Expressen dementera. Expressen granskade Granskning Sverige, som drevs av anonyma personer (tacka fan för det, då de har obekväma åsikter!). Expressen spårade och åkte hem till den drivande kraften där som nu har barn och fru under hot.

Bechir Rabani åker hem till Diamant Salihu och Thomas Mattsson från Expressen för att utsätta dem för samma sak.

Kunde varit en vettig människa, men han är tydligen både nazist och judehatarre!

http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/2017/04/darfor-ar-det-ratt-att-slappa-in-hogerextrema-nya-tider-pa-bokmassan/

http://www.expressen.se/nyheter/man-bakom-hatkampanj-jobbar-med-flyktingbarn/

Det är dock inte sant att ha uppmanar till att vi andra ska åka hem till journalister för att hota dem, bara att andra journalister ska våga ställa frågor. Och han tar själv avstånd från nazism och judehat i videon. Men han kan mycket väl ha sagt och gjort idiotiska saker, precis som Gina Dirawi.

Men Miljöpartiet, som står längst från SD minskar.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/GWxMl/65-procent-av-mp-valjarna-har-forsvunnit-sedan-valet

I dagens väljarbarometer från Aftonbladet/Inizio stöds partiet av rekordlåga 2,5 procent av väljarna, den sämsta noteringen sedan mätningarna började efter förra valet.

Enligt samma mätning har partiet bara lyckats behålla 35 procent av dem som röstade på de gröna 2014. Nästan dubbelt så många, 65 procent, har gått över till andra partier. De flesta till Socialdemokraterna och Centern. Men hela 6,7 procent har gått till Sverigedemokraterna.

Det säger också en del.

Och om de vill öppna upp gränser utan att ha en aning om hur integrationen ska gå till gör väl inte heller att de ökar, direkt.

http://www.expressen.se/ledare/miljopartiet-har-inte-gjort-sin-flyktinglaxa/

Om Rakhmat Akilov hade utvisats i enlighet med de beslut som svenska myndigheter fattat hade han inte kunnat begå det bestialiska terrordåd på Drottninggatan som han nu sitter häktad för. Det är en smärtsam insikt som inga kärleksmanifestationer i världen kan överskugga, skriver Alice Teodorescu i Göteborgsposten, som hon är politisk redaktör för.

http://www.gp.se/ledare/teodorescu-land-skall-med-lag-byggas-1.4233330

Har man inte asylskäl, pass, visum eller vad det nu kan vara har man inte rätt att vistas i ett visst land. Det gäller i hela världen. Sverige också.  Att som politiker å ena sidan stå fast vid den reglerade invandringen och å andra sidan tillerkänna den som går under jorden en uppsättning skattefinansierade rättigheter urgröper såväl rättsstatens som välfärdens långsiktiga legitimitet.

Men i Sverige är man tydligen svensk om man åker tunnelbana här. Jo tjena! Isåfall är jag både tysk, britt, amerikan och fransman. I alla dessa länder har jag åkt tunnelbana.

https://bergersjo.wordpress.com/2017/04/06/victoria-kawesa-och-vithetsnormen/

Men vad ska man tro i ett land där ryssar inte anses vara vita och allt är vita cis-mäns fel?

Kanske inte konstigt att vi får en ökning av sådant jag absolut inte vill se här…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: