Också pojkar diskrimineras i sjukvården

Cancerfondens nya rapport visar att minst en tredjedel av all cancer går att förebygga. Vi vet att HPV-relaterad cancer är helt förebyggbar.

Trots detta förs fortfarande en diskussion kring om man bör inkludera pojkar i samma HPV-vaccinationserbjudande som ges till flickor. Under en debatt på Världscancerdagen 2017 sade Joakim Dillner, framstående forskare inom HPV: ”Så hemskt många effektiva sätt att förebygga cancer på, det har vi inte.”

Folkhälsomyndigheten kommer till sommaren att ge sin rekommendation till regeringen angående ett jämlikt skydd mot HPV-relaterad cancer. Om myndigheten då väljer att:

  1. Inte alls inkludera pojkar, eller att

  2. Rekommendera HPV-vaccination av pojkar men inte låta denna ingå i det statliga vaccinationsprogrammet, vilket medför att familjerna själva måste betala för sina söners HPV-vaccinationer, eller att

  3. inkludera pojkar i HPV-vaccinationen men ge dem ett sämre vaccin i form av en billigare variant som enbart skyddar mot enstaka former av HPV-virus.

Ja, då kan vi inte dra andra slutsatser än att Folkhälsomyndigheten diskriminerar män och framförallt gruppen män som har sex med män, en grupp som idag står helt utan HPV-skydd i Sverige.

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/zpO5w/sluta-diskriminera-mannen-wikstrom

Undrar vad radikalfeministerna säger om detta…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: