Hur kommer nästa terrorist att agera?

För att bekämpa terrorn måste vi tänka strategiskt och kunna ha mer än en tanke i huvudet samtidigt. Att falla in i kören och producera förslag med mycket begränsad effekt riskerar bara att göra oss än mer sårbara, skriver säkerhetsexpert Dan Larsson.

https://www.svd.se/vad-gor-vi-om-nasta-terrorist-agerar-helt-annorlunda/om/debatten-om-terrorism

Sedan 2010 är terror realitet även i Sverige. Och alla möjliga konstiga förslag kommer Upp:

Fotboja för personer som ska avvisas och som anses utgöra en säkerhetsrisk – knappast, säger jag. En terrorist i Frankrike hade fotboja, han begick terrordåd lik förbannat!

Bättre hinder på platser som Drottninggatan som tyngre fordon inte kan forcera – jaha, och om terroristen har språngmedel eller skjuter då? Blir svårare att springa undan. Det finns ju en anledning till att man inte får ha cyklar och barnvagnar i portuppgångar med tanke på brandrisk. Och varför bara på Drottninggatan i Stockholm?

Någon form av begränsning av högsta hastighet för tyngre fordon på kritiska platser, styrt av GPS eller liknande – verkar vettigast hittills

Tunga fordon förses med säkerhetsspärr som gör att motorn stannar om chauffören inte är med – inte bara med tanke på terror utan även allmänt i trafiken. Viktigt med fungerande bromsar och bilar inte bara kan rulla iväg.

Fler poliser – om man prioriterar rätt saker och får rätt personer till tjänsterna

Slopande av sekretess mellan myndigheter i vissa fall – ja, då det gäller folk som inte har rätt att vara här. Annars har vi ju ett övervakningssystem som heter duga!

Men vad gör vi om en högerextremist börjar skjuta på våra riksdagsmän eller på ett ungdomsläger som i Norge? Eller om någon högerextremist börjar sticka ner folk på en skola som i Trollhättan? Eller om någon islamist börjar spränga i tunnelbanan eller på en flygplats som i Bryssel? Eller till och med om någon asyslsökande sticker ner folk på IKEA som i Västerås?

Nej, verklighetens Wallander och Van Veeteren måste lyfta på alla stenar för att förutsäga det som inte går att förutsäga.

Det som skrämmer mig mest är hur det faktiskt snyftas ”inte alla muslimer, inte alla invandrare”.

http://www.aftonbladet.se/kultur/a/PbdRR/sa-missbrukas-en-tragedi

Självklart inte alla, men alldeles för många. Självklart våldtar inte alla män, men alldeles för många.

Varför anses det okej att hata alla män, men inte alla muslimer? Det är väl aldrig rätt att hata alla ur en grupp. Och vill man inte att alla muslimer ska ta del i skulden över vad vissa hittar på, så ska man väl inte skuldbelägga alla vita för att vissa handlade med svarta slavar – och det för hundratals år sedan!

Så länge som man resonerar såhär så KOMMER jag att vara rädd. Och ni till vänster som menar att jag då låter terror segra – det skulle ni tänkt på innan ni var villiga att släppa in dem i Sverige!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: