Här får man våldta

Enligt siffror från Världshälsoorganisationen (WHO) har 35 procent av världens kvinnor upplevt fysiskt eller sexuellt våld. Och enligt UNICEF har 120 miljoner kvinnor över världens varit med om ”Påtvingat samlag eller andra påtvingade sexuella akter”.

I februari i år publicerade den New York-baserade organisationen Equality now en rapport som går igenom länders lagstiftning som i praktiken innebär att olika former av sexuellt våld är lagliga. Experter från 82 länder i världen har gått igenom lika många länders lagar kring sexualbrott.

http://www.metro.se/artikel/här-är-det-tillåtet-med-våldtäkt-slipper-straff-om-den-gifter-sig-med-offret

I Ghana, Indien, Indonesien, Jordan, Lesotho, Nigeria, Oman, Singapore, Sri lanka och Tanzania får man våldta inom äktenskapet. Det fick man fram till 1965 i Sverige också.

https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A5ld_i_n%C3%A4ra_relationer

I Bahrain, Irak, Jordan, Kuwait, Libanon, Palestina, Filippinerna, Tajikistan and Tunisien kan du slippa straff om du gifter dig med den du har våldtagit.

Det är även möjligt i Grekland, Ryssland, Serbien och Thailand om parternas befunnit sig i sexuell relation och kvinnan varit för ung för att enligt lag visa samtycke.

Vad händer i dessa länder om en man våldtar en man – eller en kvinna sätter på en annan kvinna mot hennes vilja?

I Belgien, Kroatien, Irak, Jordan, Kazakhstan, Libanon, Palestina, Nigeria, Rumänien, Ryssland, Singapore och Thailand kan man komma undan straff om man förlikar sig med offret eller dess familj.

I Afghanistan, Belgien, Kina, Indien, Indonesien, Jordanien, Luxemburg, Nederländerna, Nigeria, Pakistan, Palestina, Peru, Singapore, Taiwan och Jemen är våldtäkt snarare en fråga om moral än om våld.

Språket i dessa länders lagstiftning innehåller formuleringar om till exempel heder och kyskhet när det kommer till frågor som rör sexuellt våld.

Hur funkar det i Nederländerna då? Prostitution är tillåtet där, men det är inte tillåtet att misshandla sexarbetare, och de har till och med fackligt skydd där. Och jag tror nog snarare att man inte skyddas i Afghanistan om man blir påhoppad pga för kort kjol än att man inte skulle bli det i Benelux-länderna!

Annars kan jag faktiskt snarare vara för en samtyckeslag. Säger man ”ja” och menar ”nej” – hur ska den andra fatta då?

Annars ska det vara hårda straff på våldtäkt. Ett nej är ett nej, vilket de som våldtar måste fatta. Men ett ja är ett ja, vilket alla manshatare måste fatta.

Kram från en asexuell

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: