Nej, det är inte enstaka galningar – och vi tillåter det!

Det är en skrämmande slutsats.

Salman Abedi fick antagligen hjälp av en bombtillverkare. I så fall är sannolikheten hög att det smäller igen, då det är troligt att det finns ett nätverk som ser hur lätt det är att döda på idrottsevenemang, på järnvägsstationer och på konserter.

Det faktum att polisen ännu inte hittat platsen där bomben tillverkades är en viktig orsak till varför terrorhotet i Storbritannien nu höjts till högsta möjliga. De första soldaterna började placeras ut under onsdagen, bland annat vid parlamentet i London.

Fotbollslaget Chelsea som vann Premier League i år har just därför beslutat att ställa in sin planerade segerparad genom London där spelarna skulle åka buss bland jublande fans. Det skulle kräva för mycket resurser.

Det var ett klokt beslut. Det faktum att terrorhotet höjts till högsta möjliga betyder att hotet om ett nytt terrordåd är akut och nära förestående.

Vi lär oss också för varje dag nu alltmer om Salman Abedi. Han verkar ha vistats en hel del i sina föräldrars Libyen på sistone och även antagligen rest till Syrien.

Det är en påminnelse om hur viktig den planerade slutoffensiven mot IS i Raqqa är. Den kan inte kom snart nog. Syrien och Irak har varit ett terroruniversitet där fullständig hänsynslöshet stått högt på schemat.

http://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/sannolikheten-ar-hog-att-det-smaller-igen/

Salman Abedis pappa intervjuades i Libyen i går på telefon av AP. Han hävdade att sonen är oskyldig. Det är garanterat nonsens.

Han själv och två av hans övriga söner har nu gripits, en son i Storbritannien och en i Libyen. Sonen som greps i Libyen ska ha känt till terrorplanerna, enligt libyska säkerhetstjänsten. Sanningen är att få har större möjligheter att stoppa sådant här än den närmaste familjen.

Det är bara att hopas att denne gärninsman inte har brittiskt medborgarskap och att man kan utvisa fanskapet för gott på livstid efter avtjänat straff.

En laddat ögonblick uppstod i går utanför Didsbury-moskén dit många libyer, däribland Salman Abedi, gick.

Ian Macintosh, en storvuxen svart man, hytte med fingret åt 25-åriga Mohammed Fadeil och sa: ”Ni måste sortera ut det här i ert samfund, ni måste sätta stoppa för det!”.

– Det kunde varit min 19-åriga dotter som gick på den där konserten, konstaterade Macintosh.

Exakt! Men enligt dessa terrorister är ju tjejer som går på konserter horor, oavsett om de är kristna eller muslimer.

Vi har redan parallella samhällen i Europa. I förorter, även här i Sverige, går kvinnor klädda i niqab och man ser bara ögonen på dem. Snart accepterar väl de svenska feminazisterna  burka också! Unga flickor får inte visa ett hårstrå, och har de pojkvänner fördöms de av imaner och misshandlas av pappor och bröder.

Detta är ett samhälle som växer fram. Europa blir mer och mer likt de områden som dessa människor flyr ifrån. Det är inte okej. Det är inte okej att man låter papperslösa stanna bara sådär utan att kolla vilka de är.

Jag ställer frågan igen – vart ska VI fly? Och vart ska de som flytt från fanskapen ta vägen?

Innan vi har svar på detta kan vi inte ta in dessa okontrollerade flyktingströmmar. Även många som tagit sig hit vill ju stänga gränserna. Eftersom de vill leva i fred och tolerans. Precis som de flesta av oss.

Nu säger någon att jag har en pessimistisk syn och de tror på människan. Till skillnad från dem så säger jag att folk har fan inte bättrat sig de senaste 10 000 åren, så varför skulle de ske under min livstid? Tror de det så är de ju dumma. Störda på något sätt.

Fast det är väl jag också. På mitt sätt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: