Han begår ju ett krigsbrott och borde utvisas!

Efter att ha suttit inlåst i flera veckor trots att han var oskyldig till terrorbrott har den 30-årige IS-sympatisören släppts på fri fot.

Detta eftersom utvisningen inte kunde verkställas.

Mannen frikändes tidigare i våras i Malmö tingsrätt från misstankarna om terrorbrott. Han var åtalad för att ha anlagt en mordbrand i en festlokal som används av shiamuslimer i Malmö.

Under rättegången presenterades flera bevis som åklagaren och Säkerhetspolisen, Säpo, ansåg styrkte att mannen var IS-sympatisör och att han anlagt branden.

Men bevisningen höll inte, mannen frikändes av tingsrätten, även om domstolen slog fast att han var en IS-sympatisör.

30-åringen hann dock aldrig njuta av friheten eftersom Säpo slog till och omhändertog honom i rättsalen. Enligt Säpos uppgifter var han för farlig för att ha utom uppsikt. Och eftersom det inte gick att döma honom vände sig Säpo till Migrationsverket med önskemål om att mannen skulle tas i förvar för att senare utlämnas, allt enligt lagen om särskild utlänningskontroll, LSU, skriver Dagens Nyheter.

Så skedde och IS-sympatisören som nyss frikänts blev alltså inlåst i en cell igen. Under tiden har Migrationsverket utrett ärendet och kommit fram till att han ska utvisas, beslutet fattades i förra veckan.

Men när han skulle utvisas uppstod problem för rättsväsendet. Med tanke på att han i tingsrätten klassats som en IS-sympatisör skulle det inte gå att skicka honom till hemlandet Syrien eftersom han då skulle riskera dödsstraff eller fängelse.

– Han kunde också ha utvisats till Saudiarabien men även det alternativet föll bort, säger Lars Edman som var 30-åringens advokat i rättegången i Malmö. Argumentet för att inte utvisa 30-åringen till Saudiarabien är det samma som för Syrien, riskerna för honom är för stora.

Men under veckan släpptes mannen fri ur förvaret på Säpos order, Lars Edman bekräftar uppgiften för Kvällsposten.

– Ja, han släpptes nyligen. Men jag har inte haft någon kontakt med honom. Mitt förordnande som advokat upphörde efter rättegången.

Lars Edman har ingen uppfattning om var den 30-årige mannen kan befinna sig nu eller var han är på väg.

– Men förmodligen kommer han på laglig väg försöka skaffa sig resehandlingar och ta sig ut ur Sverige. Landet vill inte ha honom här och han vill inte heller vara här.

– Det finns ju inget hinder för honom att resa ut ur Sverige, fortsätter Lars Edman.

Frisläppandet av den 30-årige IS-sympatisören var alltså i egentlig mening det enda alternativ som fanns eftersom den formella utvisningen inte skulle kunna gå att genomföra. Och att ha honom i förvar på obestämd tid fungerar inte heller, den bortre gränsen för det är ett år.

http://www.expressen.se/kvallsposten/frikand-is-sympatisor-har-slappts-pa-fri-fot/

Allt detta enligt Expressen.

MEN – vad i HELVETE????!!! Man släpper ut en människa, som är terrorist, som vill döda västerlänningar, och hänvisar till att han kan dömas till döden om han utvisas? Tar han inte livet själv av sig i ett självmordsbombsattentat, tror ni? Dömer han inte hela samhällen till döden och dödar barn med bomber, gevär, bilar? Hur jävla naiva ÄR folk här???

Vad är det som säger att han vill lämna landet frivilligt? Har han sagt det? Talar han i så fall sanning, eller ljuger han i Allahs namn?

En sådan här människa begår ett krigsbrott och har fan ingen rätt att befinna sig här! Utvisning direkt! Uppenbarligen är han inte svensk medborgare, för i så fall skulle det inte ens ha kommit upp! Mitt tålamod med detta daltande med terrorister är slut för länge sedan!

Och inte bara jag tänker så.  Till och med en och annan journalist resonerar likadant nu, journalister som tidigare kallat oss rasister för att vi vill leva i fred. Men även de börjar tänka om. Johan Hakelius börjar ändra ståndpunkt nu när offren var barn som råkade ha ”fel livsstil”.

http://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/dags-att-bli-forbannad-nu/

Jag tror tyvärr inte att terrorism stoppas med nallebjörnar och post-it-lappar, sorry.

http://polytempik.blogspot.se/2017/05/terrorism-stoppas-bast-med-nallebjornar.html

Nej, icke-svenskar med dessa sympatier ska UT, och ”svenskar” ska dömas för landsförräderi och krigsbrott. Hur svårt kan det vara?

Och JA, nazistiska brott bör också bestraffas!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: