Media börjar inse att media bär skulden

Invandringsdebatten ser helt annorlunda ut idag jämfört med hur det såg ut för fem år sedan.  I media var man rasist om man överhuvudtaget kritiserade invandringspolitiken. Idag medger man att gemene man inte köper denna samhällssyn.

Anna Hedenmo, ordförande för Publicistklubben, tycker att SVT:s programdirektör Jan Helin borde erkänna sin egen del i skulden till folks låga tilltro till mediernas rapportering om invandring. Och det är över hälften som menar att journalisterna inte ger en sann bild av invandring och de samhällsproblem som är förknippade med det.

2012 ställdes frågan i Agenda. ”Hur mycket invandring tål Sverige?” Men då problem med bostäder, skolor, arbeten och antalet invandrare togs upp – då ansågs Agenda vara främlingsfientligt!

http://www.expressen.se/kultur/jan-helin-har-ett-ansvar-for-misstron-om-invandring/

http://www.dagensarena.se/opinion/marcus-priftis-hur-mycket-invandring-tal-sverige/

https://www.svt.se/agenda/kritik-mot-invandringsdebatt-i-agenda?

https://al-lodenius.com/artiklar-2/artiklar-om-svenskhet-migration-och-framlingshat/svt-gor-sig-till-redskap-for-framlingsfientlighet/

Sedan fanns ju Alice Teodorescu redan då med den synen som mer kommer idag.

http://www.gp.se/ledare/teodorescu-hur-stor-invandring-klarar-sverige-1.3739775

Vi måste våga belysa även de svåra frågorna. Som utanförskap, gängkriminalitet och en annorlunda kvinnosyn. Utan att bli stämplade som ”vita kränkta heterosexuella cis-män”. Ty bara på så sätt kan vi värna om yttrandefrihet och journalisters rätt att undersöka och ge oss korrekt information. Som inte är vinklad åt något håll.

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Jag hoppas på en liknande utveckling när det gäller narkotikapolitiken, då det finns en hel del gemensamma nämnare – inklusive förlöjligande, stigmatisering och försök att sätta munkavle på kritiker.

    Alice är för övrigt helt fantastisk! Rapp och smart, rationell och saklig, ett exempel på hur man inom en på många sätt degenererad yrkeskår emellanåt faktiskt kan hitta riktiga guldkorn!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: