Har alla blivit Pinglor?

Vi gillar att påstå att det inte finns någon svensk kultur. Samtidigt ska pappamånaderna spridas över hela världen, skriver Karin Pihl i Expressen.

Hon menar att Sverige lider av ”duktig-flicka-syndromet”. En duktig flicka förstår inte sitt egenvärde utan jämför sig med andra hela tiden.

Det fulaste man kan vara är svensk. Mona Sahlin sade en gång att Sverige inte hade någon kultur utan bara midsommar och sådant skit.

https://sv.wikiquote.org/wiki/Mona_Sahlin

Nej, invandrare är finare människor och vi bör ta över deras seder och vara stolta över att vi tar emot så många. Vi bör vara stolta över att det går att kombinera jobb och föräldraskap och att folk flyttar hit och inte härifrån.

Samtidigt som Sverige är bäst eller i alla fall har kommit längst så klagas det.

Och inte fan vet jag om jag tycker att det är så jävla trevligt här. Fanns det en möjlighet skulle jag lämna. Jag har inga barn och bör därför med glatt sinne och utan att klaga jobba över.

Det är bland annat just för detta som journalisterna hyllar detta land för som gör att jag skulle vilja lämna. Dessa småbarnsföräldrar som har det bättre än kanske någon annanstans tycker ändå att det är så dåligt här och att de är så stressade. De får dessutom pappaledighet och gud vet vad fär bidrag. Ändå är de konstant missnöjda.

TACK Sakine Madon för en träffande krönika!

http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/sluta-klaga-alla-ni-smabarnsforaldrar/

Vi ska dessutom skämmas över vår kultur. Man måste hela tiden påpeka att kaffet kommer från arabländerna och att kåldolmarna kommer från Turkiet. Till och med hamburgaren kommer från Tyskland men tog omvägen över USA  innan den nådde Sverige. Men då bör vi ju påpeka att vi har spridit knäckebröd över halva världen – eller?

Men det politiska systemet ska spridas. Vi är bäst i världen på att bränna ut de som jobbar eftersom alla både ska jobba och sköta marktjänsterna hemma. De som inte har barn ska straffas. Män är svin så länge de inte är muslimer – som oftare förtrycker kvinnor, vad är det för logik? Vi har släppt in fler invandrare än resten av Europa, heja! Denna öppenhet har gjort landet inte mer öppet, tvärtom! Grannländer vill inte ha in våra problem med kriminalitet.

http://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/var-oppenhet-kan-leda-till-stangda-granser/

Ironiskt nog kan vår öppenhet leda till isolering. Men det är vita cis-män det  drabbar, så då gör det inget.

Jag tycker ändå att det är intressant att man vågar ta upp dessa tankar om att vi svenskar inte menar något med att vi tar emot så många. Man talar inte om att man vill hjälpa de som har skyddsbehov utan det handlar om att slå sig för bröstet och säga ”titta på hur humanistiska och bra vi är här i Sverige som tar emot alla dessa”!

http://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/sverige-lider-av-duktiga-flickan-syndromet/

Att det leder till problem och kostar pengar tycks inte spela någon roll

Hans Rosling säger att det är 50(!) gånger billigare att hjälpa folk på plats. Så varför gör man inte det? Skulle vi inte kunna hjälpa fler då, och skulle inte färre människor behöva riskera sina liv på Medelhavet, jag bara undrar!

https://nyheteridag.se/professor-hans-rosling-det-jimmie-akesson-sagt-ar-fullstandigt-ratt/

Men vill man behandla flyktingar humant är man tydligen rasist i Sverige.

http://nyheter24.se/debatt/813012-myten-om-hans-roslings-stod-till-sd-sprider-sig-som-en-lopeld-pa-natet

Nej, vi ska inte slå oss för bröstet här. Och det är fantastiskt att media börjar visa på fler och fler Pinglor. Tydligen har Pinglan nått fram. Ty hon inser att man inte behöver vara rasist för att inse att invandringspolitiken är fel. Inte heller behöver man hata barn eller tycka att skatter till skolor är fel bara för att man inte vill ha barn. Inte heller behöver man tycka att knark är bra bara för att drogpolitiken i detta land är bajs.

Eller hur?

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: