Vi måste kolla upp de som finns här!

En IS-nyhetsblogg skriver att Sverige är medskyldigt till mänskligt lidande i Syrien och att ansvar ska utkrävas.

– Det här är ett ganska uppenbart hot mot att genomföra attacker. Från en åklagarsida skulle man kunna tolka det som en uppmaning till terrorism, säger Magnus Ranstorp, terrorforskare på Försvarshögskolan, till Aftonbladet.

Svenska Dagbladet var först att rapportera om bloggen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6OrAo/blogg-med-is-kopplingar-uppmanar-till-terror-i-sverige

Bloggen som drivs av en svensk IS-sympatisör inifrån Syrien uppmanar till terrordåd i Sverige. Under fredagseftermiddagen publicerades en text på svenska på bloggen. Annars är det ovanligt att man skriver på svenska, de flesta andra texter är på arabiska och engelska. Enligt Magnus Ranstorp är det en svensk IS-anhängare som rest med sin familj till al-Raqqa i Syrien som ligger bakom bloggen – något som även Säpo ska vara väl medvetna om.

Det är bara att hoppas att de inte är svenska medborgare så att vi är tvungna att släppa in packet hit!  Och har han kontakter här så hoppas jag fan att de kollas upp.Noggrannt.Och utan tjafs om rasism. Att överhuvud taget påstå att Sverige skulle bidra till att folk lider i Syrien är ju fan bisarrt. Vi tar emot fler flyktingar per capita än några andra länder i väst, och vi har visserligen soldater där – som försöker hjälpa civila!

Nu säger någon att de ÄR svenskar, men alla som media kallar ”svenskar” HAR inte svenskt medborgarskap utan bara permanent uppehållstillstånd. I vissa fall kallar media folk för ”svenskar” om de har bott här en längre tid. Och tvärtom man behöver inte vara svensk bara för att man har medborgarskap.

http://www.st.nu/vem-ar-svensk-i-dag

En svensk för mig är mycket riktigt en som har medborgarskap. Men också en som talar språket utan brytning, en som delar stora delar av de värderingar som råder här, och som antingen genom arv eller adoption har en del av historien bakom sig, känner till vissa kulturella företeelser etc.

En Muhammed Ahmed som inte talar språket särskilt väl och som förespråkar islamism ÄR inte svensk för mig – tyvärr inte ens om han har medborgarskap. Han är från x-land med svenskt medborgarskap för mig. Han står inte för det Sverige står för – eller anser PK att jihadism är en svensk företeelse som har hundratals år bakom sig i Sverige?

Ni PK-typer är ju annars pigga på att ta till historiska argument då ni talar om hur hemska svenskar är med kvinnoförtryck och till och med slavhandel! Till och med det är historia – en historia som vi försöker göra upp med genom att skrika om hur hemska män är och hur hemska vita är! DET är svenskt enligt mig – på gott och ont.

Men om nu denne ”svensk”  som driver IS-propaganda och hotar med terrorism är medborgare här så är det ju fan bara att döma honom (för fördomsfullt nog tror jag att det är en man) till landsförräderi och krigsbrott.

Hur svårt kan det vara? Eller är vi som svenskar för evigt dömda till att fjäska för dem som är mörkare än flertalet av oss?

Man ska också veta att det finns många muslimer här i Sverige och runt om i världen som tar avstånd från terrorism.

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/843Od/vi-muslimer-maste-fordoma-terrorn

Låt inte terrorn göra livet svårare för dem! Under Ramadan ska man göra gott, och det är beklagligt att vissa ser det som ”gott” att döda andra!

”I ett civiliserat samhälle måste man tolerera att alla människor inte bara tror och tycker olika, utan att de även ska ha rätt att göra det”, skriver imanen Kashif Virk.

Rätt har han!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: