Äntligen verkar våra politiker sakta förstå att det finns en hederskultur

Det svenska samhället har under de senaste åren lidit av en kulturchock beträffande hederskulturens förtryck.

Men nu verkar den långsamt släppa, skriver Helene Bergman och Sara Mohammed från Glöm aldrig Pela och Fadime.

http://www.expressen.se/debatt/dags-for-schyman-och-regeringen-att-fordoma-hederskulturen/

Fram till nu har hederskulturen förnekats av många i Sverige. Däribland kulturrelativisten och feministen Gudrun Schyman och hennes parti Feministiskt Initiativ. Nu verkar de ha kommit igenom förnekelsefasen. Schyman har den senaste tiden erkänt att hedersförtrycket verkligen existerar i Sverige. Eller så handlar det bara om röstfiske? Eller så har hon förstått att svenska män i regel inte är som talibanska män i regel är.

I hederskulturen räknas inte individen utan det handlar enbart om kollektivet, klanen, släktens och familjens heder. I det hederskulturella samhället är den kvinnliga sexualiteten en hjärte- och hedersfråga. Det är därför viktigt att flickor från späd ålder indoktrineras i att tro att det är deras egna fria val att vara kyska. Den yttersta symbolen för denna kyskhet är slöjan.

Argumentet att slöjbärande unga kvinnor säger att det är deras eget fria val att bära slöja, håller inte. Anledningen är att det inom hederskulturen inte finns något som heter individens egna fria vilja eller val. Tvärtom kan hederskulturen liknas vid ett drogberoende eller sektbeteende, eftersom du som individ är beroende av din familj, släkt, klan för din existens och överlevnad.  Visserligen säger man inom klankollektivet att det är ”frivilligt” att bära slöjan, men livsfarligt att inte bära den. Kvinnliga islamister inte att förglömma, som bär slöjan för att skaffa sig bonuspoäng hos Gud i paradiset.

Man är beroende av sin familj och släkt. Så även i svensk kultur, det nekar jag inte till. Och galenskaper förekommer även i strängt religiösa miljöer även bland svenskar. Mycket just därför menar jag också att slöjbärande oftast INTE är frivilligt. Även om vissa kvinnor påstår det. De kvinnor som verkligen bär detta plagg frivilligt har själva en radikal religiös världsbild. Barn som växer upp bland Jehovas vittnen eller i vissa frireligiösa miljöer får inte heller klä sig som de vill eller träffa pojkar hur som helst. Varför tror man då att barn som växer upp i en sträng muslimsk miljö skulle ha dessa möjligheter?

Det är verkligen dags att svenska så kallade feminister står upp för dessa kvinnor. Att de slutar upp med att påstå att jag är förtryckt om jag bär kort kjol eller högklackade skor samtidigt som de påstår att kvinnor som bär slöja gör det frivilligt.

De kvinnor som har flytt ifrån detta ska inte behöva möta samma sak här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: