Tro det eller ej, men jag håller med Amineh Kakabaveh!

Vänsterpartisten Amineh Kakabaveh är grundare av nätverket Varken hora eller kuvad. Hon har arbetat mycket med kvinnors rättigheter. Men då det gäller utländska kvinnors rättigheter får man finna sig i att bli kallad ”husblatte” och ”rasist” om man vill att de ska ha samma rättigheter som svenska kvinnor. Till och med professorer och sittande i regeringen kallar de invandrare som tar ställning för kvinnor för ”hustjänare åt de vita herrarna”!

http://www.expressen.se/debatt/alla-maste-vaga-aven-med-risk-for-att-bli-kallad-rasist/

Och om då invandrare råkar ut för detta så vill jag inte ens veta vilken syn man har på svenskar som protesterar mot kvinnoförtryck och hat mot icke-muslimer.

Låter man detta fortgå och fortsätter kalla invandrar för husnegrer och svenskar för rasister om de inte tycker att förtryckarsamhällen och islamism är okej, ja, då får vi det som i London. Där har ett antal islamistiska terroristdåd skett, och i natt fick en islamofob nog och attackerade en moské  med en skåpbil.

Både islamism och nazism skrämmer mig. Radikal vänster också, för den delen. Men vi kan inte acceptera att vi går rasisternas ärenden om vi inte ställer upp på det som många kvinnor flytt ifrån.

Därför är det väldigt skönt att se att det även finns de till vänster som inte tycker att detta är okej. För tyvärr tror jag att det måste komma från vänster eller från invandrare själva för att folk ska ta det på allvar. Säger en etnisk svensk som står i mitten politiskt är hen rasist.

 

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    ”Islamofobi” är verkligen en term jag har problem med! Fobi är en neuros som handlar om en ogrundad/överdriven rädsla för något, samt vissheten om att den rädslan är ogrundad/överdriven. Om man utgår från diagnossystemet DSM-V, så lär majoriteten av ”islamofober” inte lida av någon faktisk fobi i det här sammanhanget.

    ”Islamofobi” saknar medicinsk grund och mig veterligen så har ingen överhuvudtaget diagnostiserats som ”islamofob”. Det hela handlar snarare om ohederlighet från de som vill tysta kritiker av islam och jag misstänker starkt att termen har sitt ursprung från vänsterfolket. När det blir alltför vanskligt att skrika ”rasist” åt någon, eftersom islam inte är en ras, så tar man till ”islamofob” istället och ogiltigförklarar därmed alla åsikter och argument meningsmotståndaren har – och det endast med ett enda ord, utan att man behöver bekymra sig om att själv komma med gångbara argument! Så praktiskt! Funkar inget av orden, så kan man ju alltid prova med ”kulturrasist”. Exempelvis kan man skrika ”kulturrasist” åt de som anser att kulturer som ägnar sig åt könsstympning kanske inte har genomgående vettiga värderingar.

    Jag tycker att ”islamofob” används lite grand på samma vis som ”missbrukare”, det vill säga att alla som ägnar sig åt något den politiskt korrekte inte samtycker med klumpas ihop utan någon som helst urskiljning och stigmatiseras, hånas och bespottas som grupp.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: