Våldsbejakande islamism är det största hotet mot judar i Sverige idag

Stefan Löfven (S) vill göra en Persson.

År 2000 stod den dåvarande statsministern Göran Persson (S) värd för en stor internationell konferens om Förintelsen. Han tog även initiativ till att sjösätta myndigheten Forum för levande historia, vars främsta uppdrag är att informera om Förintelsen. Persson uppskattas än i dag för sina insatser för den judiska gruppen i Sverige.

Nu verkar det som att statsminister Löfven (S) vill upprepa samma socialdemokratiska framgångssaga. Regeringen ska storsatsa mot rasism. Förutom att regeringen lanserar en informationskampanj ska även religiösa samfund få mer pengar för att öka säkerheten. År 2020 vill Löfven bjuda in världssamfundet till en internationell konferens om Förintelsen i Sverige.

Men så länge som man inte vågar tala om orsakerna till antisemitism i Sverige så hjälper det inte hur många konferenser Löfven anordnar. Han är tydlig med att nazisterna är ett hot. Däremot är han mer svävande då han talar om judehat kopplat till migration.

http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/tala-klarsprak-om-antisemitismen-lofven-/

Det är lätt att fördöma nazister. Men när det handlar om judehat bland invandrare från Mellanöstern är det betydligt mer obekvämt att prata om, skriver Naomi Abramowicz i Expressen.

Fredrik Sieradzki vid judiska informationscentret i Malmö säger att Sverige har importerat en konflikt med ursprung i Mellanöstern. Aron Verständig, ordförande för judiska församlingen i Stockholm, anser att den våldsbejakande islamismen är det största hotet mot judar i dag.

Självklart importerar vi problem då vi är så positiva till immigranter som vi är i Sverige. Vi importerar arbetslöshet. Vi importerar bostadsbrist. Vi importerar till och med oroligheter och rasism, det är faktiskt sant, som Victoria Kawesa säger om andra frågor.

Detta måste vi våga diskutera. Angela Merkel är tydlig med att de flyktingar som söker skydd i Tyskland måste ta avstånd från antisemitism.

Varför kräver man inte samma sak här? Man kräver med rätta att vi svenskar ska ta avstånd från både det ena och det andra, varför krävs inte detta av andra?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: