Snart kommer jag vara emot aborter

Många landsting erbjuder idag fosterdiagnostik för att se om ett barn kan få eller ha funktionsnedsättningar. Varför då? Jo, föräldrar kanske inte orkar med ett funktionshindrat barn.

Fine, så kan det mycket väl vara. Ett barn kräver, och ett barn som har någon form av funktionsnedsättning har ännu större behov. Men väljer man att skaffa barn så måste man väl inse att barnet kan få funktionsvariationer.

Och vad händer den dag man kan fastställa neuropyskiatriska diagnoser eller diabetes i fosgterstadiet? Ska inte vissa variationer, som ibland till och med kan vara styrkor, få finnas? Ska alla som inte passar in i samhället bli bortvalda redan som foster på grund av personlighet bara för att blivande föräldrar ”ges möjligheten”?

Kan man inte garantera ett bra liv i detta fruktansvärda samhälle så ger man bara fan i att pippa! Så ÄR det bara!

Annars kommer folk att välja bort barn för att de kommer få mörk hy, rött hår eller blå ögon i framtiden. Och det ställer jag inte upp på! Hellre skulle jag vilja ta bort aborträtten.

Det vill jag inte idag, även om detta med abort inte är okomplicerat.

http://blogg.mama.nu/cissiwallin/2017/05/28/detta-med-kub-test-och-att-valja-bort-vissa-barn/comment-page-1/#comment-66632

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: